Nevyhazujte starou kosmetiku, může se vám hodit. Vyčistí špínu, dezinfikuje nebo vás třeba zbaví zvířecích chlupů z oblečení

Pudr nemusíte používat jen na zmatnění tváře, ale také proti pocení
Zdroj: Pixabay
Kosmetiku po záruční době už nemusíte vyhazovatPudr nemusíte používat jen na zmatnění tváře, ale také proti poceníPleťové oleje mají nejrůznější využitíLakem na nehty můžete upevnit například šroubky v brýlích+ 1 fotka+ 2 fotky

Také jednou za čas vytřídíte starou kosmetiku, vyhodíte ji a koupíte si novou? Teď už vás nemusí mrzet, že házíte peníze do koše. Nejrůznější kosmetické přípravky totiž můžete použít i po skončení data spotřeby třeba na úklid domácnosti.

Redaktor
Redaktor 04. 09. 2018 11:52

Pleťová voda

Pokud používáte pleťovou vodu s obsahem alkoholu a prošvihli jste datum její spotřeby, určitě ji nevyhazujte. Může vám posloužit jako účinný dezinfekční prostředek rukou, nebo jako čisticí prostředek na mobilní telefon nebo klávesnici u počítače. Alkohol je totiž účinný v boji s nečistotami a bakteriemi, kterými se to jen hemží právě na těchto zařízeních.

Pleťový olej

Kosmetický olej je výborný čistič umyvadla z nerezové oceli. Nakapejte trochu oleje na odličovací tampón a vytřete jím povrch umyvadla, nechte chvíli odstát a následně otřete papírovou utěrkou. Olej vám vytvoří tenký film, který zamezí vzniku šmouh a skvrn.

Lak na nehty

Transparentní lak na nehty může být i výborným pomocníkem při opravě drobných věcí, jako jsou například škrábance na nábytku. Pokud máte drobné škrábance na nábytku, opatrně naneste na poškozené místo trochu laku na nehty. Stejně tak pokud vám vypadl například šroubek z rámu na vašich brýlích, po dotažení lakem šroubek nalakujte.

Pudr

Práškový pudr obsahuje minerální soli, které absorbují vlhkost, proto se může použít jako účinný prostředek sání potu. Před cvičením si dejte pudr na místa, kde se nejvíce potíte jako podpaží, lokty a dlaně. Stejně lze pudr využít namísto suchého šamponu. Aplikujte si trochu pudru na vlasy, nechte působit a následně si vlasy rozčešte nad umyvadlem nebo vanou.

Odličovač make-upu

Odstraňovač make-upu hravě odstraní nejen make-up, ale také zbytky z nálepek a cenových značek z nových věcí. Stačí ho nanést na tampon a třít povrch daného místa.

Odlakovač

Odlakovač, který obsahuje aceton, můžete použít jako rozpouštědlo. Pokud vám zůstaly špinavé prsty od lepidla, jednoduše naneste na prsty odlakovač, počkejte půl minuty a následně si je omyjte teplou vodou a mýdlem. Stejně tak je odlakovač také výborným odstraňovačem skvrn. Dejte na houbičku trochu teplé vody, přidejte odlakovač a máte výborný čistič dlaždic nebo porcelánu.

Tělový krém

Krémy obsahují zvlhčovací složky, proto budou ideální na oživení a vyčištění kožených věcí jako jsou kabelky nebo boty. Jednoduše naneste krém na vaši oblíbenou kabelku a za chvíli bude vypadat jako nová.

Šampon

Šampony obsahují změkčovací složky a panthenol, proto budou ideální na mytí oděvů z jemné látky. To znamená na spodní prádlo, hedvábné oblečení a oblečení z bavlny. Pokud je budete prát v šamponu, uchovají si delší životnost.

Lak na vlasy

Lak na vlasy můžete využít například i jako čistič kočičí a psí srsti. Naneste na ručník lak na vlasy a následně jej rozetřete na oblečení. Oblečení bude nejen čisté, ale bude mít i antistatický efekt. Další využití laku na vlasy je například na oslavě. Pokud chcete, aby balóny vydržely déle nafouknuté bez přitahování prachu, jednoduše je nastříkejte lakem na vlasy.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články