Nový čtyřnohý člen rodiny: Jak zabránit tomu, aby vám zdevastoval byt

Na nového člena domácnosti se musíte řádně připravit.
Zdroj: Pixabay.com
Vaše sedačka může být pro štěně lákadlem.Když bude  mít pes dostatek hraček, nebude se zajímat o váš nábytek.Pořiďte psovi pelíšek. Vaše postel bude bez chlupů.Odpadky jsou pro psa lákadlem.+ 2 fotky+ 3 fotky

Češi jsou národem pejskařů. Řadíme se na přední příčky evropského žebříčku. Pokud jste se i vy rozhodli si pořídit nového člena rodiny, měli byste počítat s tím, že ze začátku můžete prožívat krušné chvíle.

Beatrice Dandová
Beatrice Dandová 18. 08. 2018 10:28

Jestliže jste si domů přinesli štěně, máte tu výhodu, že si ho můžete vychovat k obrazu svému. Nepřekvapí vás žádná reakce na zvuk nebo pohyb, který by mohl mít naučený od předchozího majitele. Nevýhodou je, že vašeho miláčka musíte naučit vše vy, aby se choval dle vašich představ. Přinášíme vám pár rad, jak začít nový život plný dobrodružství, radosti i lásky.

1. Pelíšek

Pokud nechcete mít postel plnou chlupů, kupte psovi jeho vlastní. Pes by měl mít své útočiště, kde bude mít klid a kde bude vědět, že je jeho „místo“.


2. Podložka

Než se malý raubíř naučí vydržet, pořiďte mu domů podložku. Vhodnou volbou jsou dětské pleny pod miminka, když se přebalují. K dostání jsou v drogeriích i běžných supermarketech. Cena balení po 10 kusech je zhruba 100 korun.

Když najdete na podlaze překvapení, nebijte ho. Přistrčte mu k dárečku čumák a řekněte: „Fuj!“ Pes si slovo i tón hlasu časem zapamatuje a bude vědět, že něco udělal špatně. Hromádku pak seberte a dejte ji na podložku. Párkrát se vám stane, že budete mít znovu mokrou ponožku, ale trpělivost časem přinese své ovoce.


3. Kousátko

Máte novou koženou sedačku? Jestliže nechcete mít kousátko z ní, raději psovi obstarejte nějaké ve zvířecím obchodě. Stejně jako malé dítě i štěně bude chtít všechno ochutnat, ožužlat, okousat. Na to je lepší investovat pár kaček do gumové hračky než strávit sobotní odpoledne v obchodě s nábytkem.




4. Kabely

Ty představují pro psa velké nebezpečí. Měli byste se ujistit, že k nim nemá nikde, odnikud, nikterak přístup. Mohla by to být ta poslední věc, co by váš chlupáč v životě viděl. Kabely je radno skrýt, můžete použít i odpadní pračkovou hadici a do ní kabely zastrčit (alespoň po dobu, než se štěně začne zajímat o jiné věci).


5. Odpadky

Nic jiného nevoní víc než směska toho, co jsme za posledních pár dnů vyhodili. Neodolatelnému vábení odpadků zabráníte nejlépe tím, že si koupíte šlapací odpadkový koš. Jestliže se i tak podaří psovi do koše dostat, alespoň si můžete být jisti, že máte doma nadprůměrně inteligentního člena domácnosti.


Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články