Originální velikonoční dekorace: Použijte kapustu, narcisy i tulipány

I takhle se dá vyzdobit byt pomocí tulipánů
Zdroj: Pinterest
Jarní květiny jsou pestré a krásnéNarcisy jsou žlutou ozdobou jaraKvětiny v kombinaci se zeleninou vypadají dokonaleTaková kytice pro nemocného+ 6 fotek+ 7 fotek

I když to podle teplot a kvetoucích sněženek vypadá, že jaro už je tu, na ty pravé svátky jara si budete muset ještě pár týdnů počkat. Chce to být ale připraven! Vyzdobte svůj byt, aby působil svěže a slavnostně. Velikonoce si přece pestré dekorace plné tulipánů a narcisů zaslouží!

Petra Járková
Petra Járková 28. 02. 2020 10:00

Zapomeňte na klasiku, kdy nastrkáte květiny do vázy a tím to končí. Tyhle jarní krásky si totiž zaslouží mnohem více péče. Vytvořte si proto originální, barevnou a stylovou jarní kytici, která rozzáří váš velikonoční stůl.

Velikonoční originální dekorace

Pokud jsou pro vás klasické jarní kytice už nudné, nakombinujte je třeba se zeleninou. Ideální je mrkev, kapusta nebo třeba jarní cibulka. Možná se vám to nezdá, ale až uvidíte, jak skvěle vypadají tulipány v kombinaci s jarní cibulkou nebo narcisy uprostřed kapusty, snadno podlehnete.

Čerstvé tulipány a narcisy

Na farmářském trhu nebo v osvědčeném květinářství si kupte čerstvé narcisy a tulipány, košatou krásnou kapustu, svazek svěží jarní cibulky a svazek mrkve s krásně zelenou natí. Dále budete potřebovat aranžovací hmotu Oasis, nůž a vázy.

Pusťte se do práce

U mrkve i jarní cibulky je to jednoduché. Rozprostřete je hustě po obvodu průhledné vázy, doprostřed dejte hmotu Oasis a do ní zapíchejte květiny. Otevřete svrchní listy kapusty a do středu vyřízněte nožem otvor velký tak, aby vám do něj šel snadno umístit obdélník hmoty Oasis, který si z hmoty vyříznete. Obdélník z hmoty umístěte do otvoru v kapustě a připravte si květiny. Těm pak zkracujte stonky na požadované velikosti a zapichujte do hmoty. Následně zalijte. Listy upravte tak, aby hmota nebyla vidět.

Velikonoční aktivita s dětmi

Díky těmto několika trikům vznikne originální jarní kytice, která udělá z vašeho obydlí na velikonoční svátky dokonale prosvětlený a provoněný byt. Navíc si její přípravou můžete příjemně zkrátit čas s dětmi. Vytvořit si svoji vlastní kytičku jim jistě udělá radost a vy budete mít další velikonoční dekorace vyrobené z lásky.

INSPIRACI PRO VELIKONOČNÍ DEKORACE HLEDEJTE V GALERII:

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články