Trávíte v létě nejvíce času na terase? Pojďte si ji zútulnit tak, abyste se cítili příjemně a stylově

Myslete i na zastínění
Zdroj: Pixabay
Každý má jiný vkus, všichni však chtějí mít pěkný balkónekRostlinami nešetřeteJak vypadá vaše terasa?Pohodlí je velmi důležité+ 1 fotka+ 2 fotky

Když jste šikovní, kreativní a akční, můžete si i z malinkého balkónku vytvořit místo, které budete mít nejraději z celého bytu.

Petra Járková
Petra Járková 20. 08. 2018 11:26

Vsaďte na podlahu

Možná byste se divili, kolik toho zmůže z hlediska útulnosti právě podlaha.  Venkovní dřevěné podlahy jsou stále oblíbenější a není divu – nejenže krásně vypadají, ale zároveň v horkém létě na rozdíl od klasické dlažby nepálí do chodidel, ale příjemně hřejí. Pokud si ji ale budete chtít pořídit, určitě se poraďte s odborníkem. Je totiž třeba vybrat dřevo vhodné do exteriéru, tedy takové, které je dostatečně odolné vůči klimatickým změnám a nevyžaduje náročnou údržbu.

Nezapomeňte na květiny

Každou místnost, a nejinak je tomu u teras a balkónů, zútulní živé květiny. Na terasu si jich můžete dopřát tolik, že si budete připadat jako v džungli. Určitě nevynechte ani originální závěsné květináče, které jsou nyní v kurzu a květiny v nich vypadají opravdu skvěle.

Důležité je světlo

Ať už to budou světelné řetězy, svíčky nebo lucerny, myslete na to, aby světlo bylo intimní a příjemné. Tyto světelné prvky dodají vašemu balkónu jedinečnou atmosféru intimity a vy tam jistě rádi usednete za teplých letních večerů se sklenkou vína v ruce.

Polštářové království

Nikdy se nebudete na balkónu nebo terase cítit dobře, doku budete sedět na tvrdé dřevěné lavici nebo židli. Pěkně si sedací soupravu obložte polštářky, pohodlnými podsedáky nebo venkovními nepromokavými potahy a udělejte si pohodlíčko. Uvidíte sami ten rozdíl, až se nebudete chtít z pohodlné sedačky zvednout.

Vytvořte si chládek

Myslete na stínění před sluncem. Ať už použijete markýzu, slunečník nebo třeba žaluzie, stín zcela jistě oceníte. Pokud na terase pracujete, je důležitý i čerstvý vzduch, větrák je tím pádem ideální řešení.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články