Cesta letadlem už nebude utrpením: 5 způsobů, jak přežít v oblacích

Létání může být zábavné.
Zdroj: unsplash.com
Andílek na zemi, ve vzduchu ďáblík. Uplakané miminko může být na palubě hororem.Letuška je vám plně k dispozici.Pohled z okýnka je kolikrát úchvatný.Hlavou budete kroutit už jen kvůli protažení. Létání je super!+ 2 fotky+ 3 fotky

Je cesta letadlem nevyhnutelná? Kolikrát se vyplatí se do cílové destinace dopravit vzduchem, protože ceny letenek nízkonákladových společností jsou mnohdy levnější než zdlouhavá cesta autobusem. Přesto nejste fanouškem pobytu v oblacích a ani milá letuška vaši nechuť nezmírní? Jak tedy zabojovat a s letadlem být zadobře?

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 13. 10. 2018 12:20

Děsí váš výška, ve které se nacházíte? Začínáte se potit při představě, že když letadlo spadne, váš konec je nevyhnutelný? Můžete se uklidnit, létání je nejbezpečnější způsob dopravy, a dokonce i v obyčejném autě máte 62krát větší šanci, že umřete, než že by s vámi spadlo letadlo.

Tipy a triky, jak přetrpět cestu letadlem, nejsou žádnou vědou. Uvidíte, že jejich osvojením si bude létání mnohem snesitelnější.


Cucejte

Zaléhají vám uši, když vzlétáte? Mějte po ruce bonbony, které pomohou nahromadit ve vašich ústech sliny a vy budete častěji polykat. Tím vám uši odlehnou a nepříjemný pocit se vytratí. Stejně tak při přistání.


Poslouchejte

Vaši cestovní horečku nezlepší ani řvoucí dítě o dvě sedadla dál nebo natěšené kamarádky, které si předčítají cestovního průvodce na celou kabinu. Hučení hlavy zastavte oblíbeným playlistem ve vašem přehrávači.




Udělejte si pohodlí

Čeká vás třináctihodinový let? Není nad to mít s sebou polštářek za krk. Sedět zkroucená delší dobu ve stejné poloze s vykloubeným krkem není nic, co by vám zpříjemnilo pobyt na palubě.


Projděte se

Po zrušení povinnosti mít zapnutý bezpečnostní pás se v klidu projděte. Zabráníte tak oteklým nohám a uvolníte svaly. Zhluboka dýchejte a protáhněte krk, paže i nohy.


Pijte

Ne alkohol na kuráž, ale vodu. Voda je všelék a uleví vám od nevolnosti, bolesti hlavy a celkově váš organismus vzpruží. Vydýchaný a suchý vzduch v kabině může způsobit, že se vám začne motat hlava a na to je voda nejlepší pomocník.


Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Související články

Další články