Máte podzimní cestovatelské plány? Jaké vás ale čeká v říjnu počasí? Raději se podívejte, abyste nebyli zaskočeni

Užijte si teplotně nadprůměrné babí léto.
Zdroj: archiv Extra
Podzim nemusí být časem depresí.Užijte si teplotně nadprůměrné babí léto.Barvy jsou na podzimu tím nejkrásnějším.Dávejte si pozor, aby vás nepřekvapil déšť.+ 1 fotka+ 2 fotky

Podle meteorologů a Českého hydrometeorologického ústavu by po probíhajícím babím létě měl přijít velmi teplý podzim. Teploty na konci září by měly být ještě značně nadprůměrné a na začátku října velmi průměrné. Očekávejme tedy velmi teplý podzim.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 12. 09. 2018 09:34

Celé období od 10. září do 7. října 2018 bude teplotně nadprůměrné až průměrné. Jednotlivé týdny vycházejí také jako teplotně nadprůměrné až průměrné.

V prvním týdnu budou minimální noční teploty vzduchu klesat na 16 až 11 °C, na začátku a na konci týdne bude kolem 10 °C. Maximální denní teploty budou zpočátku kolem 24 °C, nejvyšší uprostřed týdne až 30 °C, ve druhé polovině většinou kolem 22 °C.

V dalších týdnech budou průměrné teploty postupně klesat. V posledním týdnu se budou průměrné týdenní minimální teploty pohybovat kolem 7 °C a průměrné týdenní maximální teploty kolem 17 °C.

Srážkově se očekává celé období průměrné. Nejvíce srážek by mělo spadnout ve druhém a třetím týdnu období s průměrným týdenním úhrnem pro ČR kolem 12 mm. Pravděpodobně nejméně srážek spadne v posledním týdnu, kolem 9 mm.

Jak tedy sami vidíte, pokud se naši meteorologové nesekli, čeká nás velmi příjemný podzim, který je k rodinným výletům jak dělaný. 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články