Poznejte Alpy s Evou Samkovou: Olympijská vítězka bude čelit výzvám napříč třemi státy

Eva je normální holka s olympijským zlatem.
Zdroj: Facebook
Eva je normální holka s olympijským zlatem.Eva si ráda zajezdí i na kole.Snídaně je základ dne, říká sportovkyně.I na longbordu jí to jde.+ 6 fotek+ 7 fotek

Alpy napříč třemi státy. Za sněhem, vodou, přírodou a novými výzvami. Eva Samková a Tomáš Kraus objevují evropské pohoří, které patří k nejoblíbenějším cílům lyžařů a turistů. Po dobu osmi týdnů budou oba sportovci své cesty sdílet s diváky České televize, v jejíž koprodukci seriál vznikl.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 15. 01. 2019 08:15

Tomáš Kraus, jeden z nejúspěšnějších světových skikrosařů, a olympijská vítězka, snowboardistka Eva Samková jsou průvodci osmidílného cyklu dokumentů České televize, který představuje možnosti aktivního odpočinku ve vybraných alpských střediscích. Ačkoliv to jsou místa pro velkou část Čechů známá, díky netradičním průvodcům objevujeme jejich další možnosti a krásy.

Cestopis Alpami nejen za sněhem se vysílá každou středu večer, první díl běžel 9. ledna na ČT2 a nyní ho najdete na iVysilani.cz. Eva, Tomáš a šestičlenný štáb procestovali Alpy v Rakousku, Itálii a Slovinsku.

„Skvělá zkušenost. Někdy to byl dost adrenalin. Nejvíc asi na ferratě v rakouském Söldenu. Nejsme herci ani profesionální moderátoři. Ale snad se projeví ta pohodička, kterou jsme tam měli,” říká Eva Samková.

„Co by si měli diváci odnést? Dobrou náladu a chuť cestovat,” podotýká Tomáš Kraus. „Při vrcholovém sportu se podíváte na spoustu míst, ale většinou je to rutina auto – letadlo – auto – hotel – sportoviště. Teď jsme měli výjimečnou možnost poznat Alpy z jiného úhlu. Budu rád, když tím lidi inspirujeme a naše tipy využijí,” dodává.

S myšlenkou cestovatelské show se sportovními průvodci přišel Jirka Tichý s Tomášem Krausem ze společnosti Snow Nomads.

Milujeme cestopisy a s Evkou a Tomem jsme cítili, že dozrál čas přijít s vlastním projektem. Na doporučení České televize jsme oslovili producentku Babet Janáčkovou, která stojí za seriálem Kamu ve Vietnamu, a společně poskládali tým. Projekt se pak realizoval v tvůrčí skupině Aleny Müllerové. Dokument nám rozšířil obzory a potkali jsme díky němu spoustu skvělých lidí,” říká Tichý, který se na dokumentu podílel také jako producent. „Přípravou, natáčením a postprodukcí jsme strávili skoro tři čtvrtě roku. Rád bych poděkoval České televizi a našim partnerům – Toyotě, Nev Dama a Helly Hansen,” dodává.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články