Tip na výlet: Navštivte s dětmi biotop na Lhotce. Vodu tam čistí rostliny

Princip biotopu je ve dvou samočistících nádržích.
Zdroj: Profimedia.cz
Princip biotopu je ve dvou samočistících nádržích.Vodní rostliny v první meandrové nádrži zbaví vodu nežádoucích složek.Dále pak teče do leknínového jezírka.V běžném rybníku voda není příliš čistá.+ 1 fotka+ 2 fotky

Znovuotevřené koupaliště na Lhotce láká první návštěvníky na svůj přírodní čistící sytém. Takzvaný biotop se otevřel pro veřejnost na začátku prázdnin po dlouhých sedmi letech. O co vlastně jde?

Redaktor
Redaktor 11. 08. 2018 19:03

Nechce se vám do špinavého rybníku, ale ani se mačkat u přeplněných pražských plováren? V tom případě si sbalte plavky a vyražte na Lhotku. Populární biotop v Radotíně, který se ještě počítá jako pražská část, je i přesto pro některé občany hlavního města trochu z ruky. Tento problém se rozhodl vyřešit bývalý starosta Prahy 4 Pavel Caldr, který se o obnovu koupaliště zasloužil spolu s jako místními nadšenci.

Princip biotopu je ve dvou samočistících nádržích, ze kterých poté voda teče do bazénu. Vodní rostliny v první meandrové nádrži zbaví vodu nežádoucích složek. Dále pak teče do leknínového jezírka, kde se voda dále očišťuje a poté už zamíří rovnou do bazénu, ve kterém se můžete vykoupat.



Lhotka má sloužit jako protipól k ostatním koupalištím, kde je voda chlorovaná. Lidé by se měli cítit jako u rybníku, ne jako ve sportovním zařízení. Pokud jste nenechaví a nestačí vám vyvalit se u vody, budete si muset počkat do příštího roku, kdy do areálu přibude například hřiště na plážový volejbal. S čím se nemusíte trápit, je případný hlad, který zaženete u stánků s občerstvením. Opomenuta není ani zmrzlina. Celodenní vstupné vyjde na 100 korun pro dospělého, můžete počítat se slevou pro studenty i důchodce.


Ke kýženým letním radovánkám se nemusíte trmácet světa kraj. Zhruba za 10 minut vás na zastávku Lhotka doveze autobus z nedalekého metra na Kačerově.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články