Útulná a moderní terasa? Inspirujte se úžasnými nápady světové architektky

Útulná a moderní terasa? Inspirujte se úžasnými nápady světové architektky
Zdroj: v2com
Terasu navrhla interiérová designérka Martine Brisson k domu z roku 1887 stojícímu v kanadském Montrealu. 
Její vzhled je dokonale nadčasový.
Tvoří velmi příjemný prostor mezi domem a garáží, které zároveň propojuje.Prostor je rozdělen do čtyř úrovní - vchod do garáže, obývací pokoj / roh obývacího pokoje, který je na stejné úrovni jako dům, zahrada a jídelní část (na střeše garáže).+ 5 fotek+ 6 fotek

Pokud hledáte inspiraci, jak vytvořit moderní a k tomu útulnou terasu, možná je právě návrh kanadské interiérové designérky Martine Brisson pro vás ten pravý. V čem je její terasa tak výjimečná? Inspirujte se jedinečným stylem, který se hodí do každého interiéru.

Tereza Endrštová
Tereza Endrštová 05. 07. 2020 10:00

Martine Brisson byla za svůj návrh univerzální a prostorné terasy k domu postavenému v roce 1887 dokonce oceněna. Vyhrála v roce 2017 za nejlepší rezidenční terasu a originální krajinný design pro soukromou rezidenci v soutěži Grands Prix du Design v Quebecu. V čem tkví její tajemství?

Propojení s domem a garáží

Kanadská designérka si vzala za úkol vytvořit prostornou terasu, která bude zároveň propojená s domem i s garáží. Projekt terasy tak šikovně využívá prostor mezi nimi, který navíc vytváří příjemné prostředí, z něhož lze vcházet do obou částí bez spojovacích vchodů. Šikovné, že?

Dokonalé soukromí a rostliny

Velkou výzvou při plánování terasy bylo také vytvoření dostatečného soukromí, protože dům se nachází v těsné blízkosti ostatních činžáků. Navíc majitelé zde chtěli mít také co nejvíce vegetace. S tímto úkolem Martine Brisson pomohla úspěšná zahradní architektka Roxanne Miller a její tým. Rozhodli se pro kvetoucí rostliny se snadnou údržbou a s velkou tolerancí k přímému slunečnímu záření. Rostliny tak dodávají celé terase luxusní nádech a elegantní a moderní vzhled.

Kontrast dřeva a ocele

K tvorbě terasy bylo použité především cedrové dřevo, přerušované černými kovovými prvky, které jí zajišťuje jednotný vzhled i přes rozdělení do více obytných rovin. Navíc této stylové terase zároveň dodává kontrastní přirozenou a městskou atmosféru. Z cedrových prken jsou vyrobené všechny podlahy, stěny, květináče, žaluzie a pergola. Rostliny návrháři rozmístili do černých ocelových nádob s integrovaným osvětlením. Oddělují tak ostatní části od jídelního prostoru a dodávají mu mnohem intimnější charakter. No není to skvělé?

NA MODERNÍ TERASU SE MŮŽETE PODÍVAT ZDE.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články