Děsivá tabulka Ouija: 3 příběhy lidí, kteří si zahrávali s nadpřirozenem

Děsivá tabulka Ouija: 3 příběhy lidí, kteří si zahrávali s nadpřirozenem
Zdroj: Unsplash

S neznámými silami si není radno zahrávat. A už vůbec ne s děsivou tabulkou Ouija. Magazín Anomalien vyzpovídal několik lidí, z jejichž příběhů vstávají vlasy hrůzou. Opravdu je Ouija tak nebezpečná?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 10. 01. 2022 09:00

Ouija je spiritistická tabulka, jenž slouží ke komunikaci s dušemi zemřelých osob. Tato pomůcka je oblíbená zejména ve Spojených státech, kde je považována za jakýsi druh společenské hry. Nejstarší dochované zprávy o tabulce pocházejí z roku 1886. V období po Americké občanské válce se řada lidí toužila spojit se svými blízkými, kterým konflikt vzal život. To vedlo k rozmachu spiritismu.

Děsivá tabulka Ouija

„Nemám pro to žádné důkazy a je mi jedno, zda mi věříte,” svěřil se se svým příběhem jeden ze čtenářů webu Anomalien.com. Po použití Ouija tabulky se ale, dle jeho slov, dostalo k nim domů něco zlého. Nejprve to začalo pocitem, že jej kdosi sleduje. Pak se přidalo otevírání dveří a děsivé kroky. Později mu mělo něco začít třást s postelí a stahovat peřinu.

Tabulka Oujia se prý znenadání začala objevovat na různých místech, jako by ji přemísťovala nějaká neznáma síla. A aby toho nebylo málo, měla se v rohu ložnice zjevovat jakási temná mužská postava. Přízrak měl onoho čtenáře tahat za vlasy, drásat nehty a dusit. Vše skončilo až exorcismem. Jakmile kněz domu požehnal, duch zmizel. Mohlo se něco takového stát?

Démonická kočka

„Bylo mi 12, nebo 13,” napsal další čtenář. Ten den trávil u svého kamaráda, kde si s jeho sestrou začali hrát s deskou Ouija. Nejprve dostávali jen samé nesmyslné odpovědi, pak ale přišel vzkaz: Vidím tě. Nacházeli se zrovna ve sklepě, kde bylo jen malé okénko, skrz které bylo možné vidět pouze dvorek a lesy za příjezdovou cestou.

Sebrali odvahu a šli se s baterkou podívat ven. Pod zaparkovaným autem našli obrovskou a agresivní černou toulavou kočku. V tu ránu na nic nečekali a utekli zpátky do domu. Jakmile za sebou zbouchli dveře, vypadl proud a dům se ponořil do tmy. O několik minut později se vše vrátilo do normálu. Posedl snad zvíře nějaký démon?

Tajemný Max

„Bylo mi teprve 14 a přiznám se, že jsem byla hloupá,” přidala svůj zážitek i jedna čtenářka. Zrovna přespávala u své kamarádky, když je napadlo, že si samy vyrobí spiritistickou tabulku Oujia. Zapomněly ale na to, že by tam měly přidat i slovíčko goodbye, sloužící k rozloučení. Po hodině je to přestalo bavit. Vytáhly si tarotové karty a aby toho nebylo málo, dokoukaly přitom Vymítače ďábla.

Jenomže pak začal srze tabulku Oujia komunikovat někdo jménem Max. Tvrdil, že nechce nikomu ublížit. O dívce však věděl každý detail. I to, že byla zneužívaná. To se jí vůbec nelíbilo, a tak požádala kamarádku, aby tabulku raději odložila. O rok později, jakmile si začaly s deskou zase hrát, se Max ozval znovu. Sama s ním již ale nekomunikuje. Přesto věří, že je v podstatě dobrý. Někdy slýchává hlas, který volá její jméno. Vždy se pak na chvíli zastaví. To ji prý již dvakrát zachránilo od autonehody. Je to možné?

Zdroje informací: 

Anomalien.com: Terrifying Stories Of People Messing With Ouija Boards

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články