Jan (36): Kamarád mi tak dlouho říkal, že si mám užívat i jinde, až jsem to udělal. Byla to past

Jan (36): Kamarád mi tak dlouho říkal, že si mám užívat i jinde, až jsem to udělal. Byla to past

Jan měl nejlepšího kamaráda Martina, se kterým trávil hodně času. Ten mu často vtloukal do hlavy, že život je krátký a měl by si užívat i s jinými ženami. Jan ho nakonec poslechl a nestačil se divit.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 18. 10. 2020 16:30

Martin byl můj kamarád už od základní školy. Nikdo mě neznal lépe než on, dokonce ani moje manželka ne. Když jsme měli s Bárou svatbu, šel mi i za svědka.

Měli jsme problémy

Ženatý jsem byl čtyři roky a poslední dva nebyly moc dobré. Bára je o čtyři roky mladší a trápilo ji, že spolu ještě nemáme dítě. Mně to jednu chvíli také štvalo, ale ona na to tak tlačila, že to bylo až nepříjemné. Řekl jsem jí, že tomu necháme volný průběh a až to přijde, tak to přijde. Mně to takto vyhovovalo, dítěti jsem se nebránil, ale měl jsem rád i svoji svobodu.

Nabídl se, že mi bude dělat alibi

S Martinem jsem chodil pravidelně na pivo, občas jsme byli i u nás a já byl rád, že si ti dva rozumí. Jednou jsem mu ukázal, jaká zpráva mi přišla od kolegyně. Psala tam, že jsem na poradě válel a že se jí moc líbila moje košile. Martin do mě šťouchal a ptal se, co s ní mám. Odpověděl jsem, že nic, a byla to pravda, on ale podotkl, že bych to měl zkusit. „Mám Báru,“ odvětil jsem, ale Martin začal rozebírat, jak lidi nejsou stavění na monogamní vztahy a já jsem neustále ve stresu a v křeči.

Zamítl jsem to, ale on se na kolegyni ptal častěji a častěji. Říkal, že mi bude krýt záda, a když jsme byli u nás doma, prohodil před Bárou, že by rád chodil na tenis, jestli by jí nevadilo, kdybych hrál s ním. Pak na mě mrkl.

Udělal jsem chybu

Hustil to do mě dlouho a kolegyně mi pořád psala, že jsem s ní začal flirtovat a pak jsem si s ní domluvil schůzku. Byl jsem z toho nervózní jako blázen. Řekl jsem Martinovi, kdy a kde se s ní mám sejít, aby když tak Báře řekl, že je se mnou.

S kolegyní jsem se sešel, za dvě hodiny jsem přijel domů a přede dveřmi jsem našel kufr a tašky. Bára měla klíče v zámku a já se nemohl dostat dovnitř. Zvonil jsem, volal, nakonec mi poslala fotografie, na kterých jsem já, jak ruku v ruce mizím s kolegyní v hotelu.

Volal jsem Martinovi, abych mu řekl, co se stalo, ale nebral mi to. Bára požádala o rozvod a nemínila se mnou prohodit ani slovo. Když jsem později zjistil, že se ti dva dali dohromady, došlo mi, jakou past na mě nachystal. Je mi jasné, že mu plakala na rameni a on toho využil. Vždycky říkal o Báře, že je pěkná ženská, ale že by byl schopný takového podrazu, to bych do něj neřekl.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články