7 nejbizarnějších amerických tradic: Rakev s živým nebožtíkem a pochoutky ze zvířecích varlat

7 nejbizarnějších amerických tradic: Rakev s živým nebožtíkem a pochoutky ze zvířecích varlat
Zdroj: Pixabay

Každý americký stát má své vlastní tradice, které mohou nejen jeho sousedům připadat přinejmenším neobvyklé. Některé z nich jsou dokonce tak specifické, že už vlastně nikdo ani neví, odkud se vzaly, anebo kdo je vymyslel. Pojďme se podívat na ty nejšílenější...

Kamil Šivák
Kamil Šivák 16. 08. 2021 13:00

Magazín Ranker.com sesbíral ty nejbizarnější americké tradice a je to pěkná jízda. Na co se můžete těšit? Dozvíte se o přenášení rakve s živou osobou, jízdě metrem bez kalhot, festivalu varlat, vaření ze zvířat, která byla sražena autem, hodu bizoním trusem, neobvyklém zápase, ale také o přísadě do jídla, ze které se zvedá žaludek.

Zábava s rakví

V coloradském Nederlandu se každoročně pořádá závod s názvem Frozen Dead Guy Days. Jak už napovídá slovo frozen v názvu, celá akce probíhá v zimě. Účastní se jí několik týmů, které se snaží donést do cíle rakev, v níž leží živý člověk. Ten by se ale neměl, pokud možno, hýbat. Tradice vznikla na počest velmi slavného místního zmrzlého muže Breda Morstoela. Nechybí ani koncerty, lososové hody a průvod pohřebních vozů.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Frozen Dead Guy Days (@frozendeadguydays)

Do metra jedině bez kalhot

V Chicagu se dějí věru podivné věci. Jednoho dne se tam rozhodla komediální skupina Improv Everywhere založit tradici s názvem “No Pants Subway Ride”. Kdo chce, může ten den jezdit v metru bez kalhot. Pokud mu tedy nevadí zdvižená obočí méně tolerantních občanů a poznámky typu: Tohle není přece normální...

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený New York City Subway (@newyorkcity_subway)

Neobvyklé menu: varlata

V malém městečku Byron ve státě Illinois mají prazvláštní chutě. Každý rok si tam na festivalu pochutnávají na býčích a krocaních varlatech. K dostání jsou ale samozřejmě i další, normálnější, jídla. Pro nejmenší je pak k dispozici karneval.

Pochoutky se vzorem pneumatik

V Západní Virginii byste mohli navštívit akci s názvem Roadkill Cookoff. A věřte, nebo ne, jde o záležitost, která je čím dál více populární a známá i za hranicemi Ameriky. Jelen, veverka, zajíc. Je úplně jedno, co si dáte. Má to však jednu podmínku - zvíře musí být sraženo nebo přejeto autem.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Tuck Beck (@realtuckbeck)

Hod na dálku

V městečku Chadron se každý červenec pořádají takzvané Dny obchodu s kožešinami. Je to na počest francouzských obchodníků s kožešinami, kteří zde v devatenáctém století obchodovali. Součástí tradice je i soutěž Buffalo Chip Throw. O co v ní jde? Není to nic složitého, jen stačí co nejdál hodit bizoní trus. Brnkačka.

Neobvyklý zápas

Kdo by nemiloval bramborovou kaši? Ve městě Clark, které se nachází v Jižní Dakotě, však pozvedli jeho obyvatelé svou lásku k této lahodné příloze na zcela novou úroveň. Od roku 1997 pořádají zápasy, v nichž vzduchem lítají kila rozmixovaných brambor. Že by šlo o důstojného nástupce španělské bitvy s rajčaty La Tomatina?

Vytrvalá přísada

Věděli jste, že podivné tradice mají v USA i restaurace? Třeba Dyer’s Burgers v Memphisu. Tam si můžete dát vynikající hamburgery, které se smaží na více než sto let starém oleji, jenž se používá od samotného otevření podniku v roce 1912. Nikomu se ale zatím nic nestalo. To tím pádem podporuje tvrzení pamětníků, že “kdysi” bylo všechno kvalitnější...

Zdroje informací:

Ranker.com: The Weirdest State Tradition

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články