Donald Gaskins: Prťavý šílenec s vlastním pohřebákem měl zálibu ve velmi pomalém zabíjení

Donald Gaskins: Prťavý šílenec s vlastním pohřebákem měl zálibu ve velmi pomalém zabíjení
Zdroj: Pixabay.com

Donald Gaskins sice měřil pouhých 157 centimetrů, ale když ho někdo naštval, jednoduše mu skočil po krku. A bylo jedno, jestli je přitom na svobodě nebo za mřížemi. Vyšetřovatelům se přiznal k více než stovce vražd, prokázali mu však pouhých devět. V jednom se ale shodly obě strany – oběti umíraly velmi pomalu.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 18. 01. 2021 14:00

Donald Gaskins se narodil 13. března 1933. Byl to americký vrah, násilník a kanibal původem z Jižní Karolíny. Po svém finálním dopadení byl obviněn z osmi vražd, protože jen tolik se policii povedlo prokázat. Během čekání na popravu stihl zabít ještě svého spoluvězně. Neuvěřitelný výkon na chlapíka, který i s postelí vážil šedesát kilo.

Čekání na jméno

Je to bohužel stále dokola, ale kdybychom měli jedním slovem charakterizovat Donaldovo dětství, bylo by to zanedbávání. Když mu byl jeden rok, vypil láhev petroleje, kvůli čemuž trpěl další dva roky silnými křečemi. Jeho matku to však vůbec nezajímalo. Vždyť své křestní jméno se dozvěděl v pozdějším věku, až během prvního soudního stání. Loupeže, útoky a znásilnění mu pak vynesly pobyt v ústavu pro nezletilé.

Jeho malý vzrůst a titěrná postava jej předurčily pro roli oběti fyzického i sexuálního násilí. Ostatní chlapci se na něm střídali celý den. Podařilo se mu sice uprchnout a během krátkého pobytu na svobodě se stihl oženit, jenže poté se dobrovolně vrátil zpět, aby dokončil svůj trest. V 18 letech byl volný, ale krátce na to umlátil kladivem jednu dívku. A tentokrát již putoval do skutečného vězení, v němž se znovu opakovala situace z polepšovny. Ale teď s jedním podstatným rozdílem, malý kluk s přezdívkou Pee Wee přišel na to, jak si ochránit zdraví a získat respekt.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Cite Your Sources (@cyspodcast)

Zrod agresora

Donald se za mřížemi vetřel do přízně nejobávanějšího vězně Hazela Brazella a stal se jeho sexuální hračkou. Nikdo si pak na malého muže netroufl. Jenže to byla jenom část plánu, protože ve vhodné chvíli podřezal Brazellovi krk a najednou byl nejobávanějším mužem vězení právě Gaskins. Chuť na krev ho ale neopustila ani po propuštění.

V roce 1969 se začal zaměřovat na stopaře, které nabíral i svým pohřebním vozem. Nepořídil si ho náhodně, prý pasoval k „jeho” hřbitovu, tedy místu, kde zakopával těla obětí. Muži a ženy umírali velmi pomalu. Gaskins je mučil, škrtil a řezal. Dělal to hlavně pro zábavu a absolutní moc, kterou měl nad člověkem ve svých rukou. Prý si tím léčil stavy, kdy mu nebylo dobře. Nudu zaháněl také kanibalismem.

Poté šel i po lidech, o kterých se domníval, že jej nějakým způsobem zesměšnili. Nevyhýbal se ani vlastní rodině. Když vyšetřovatele po svém zatčení dovedl k pozůstatkům třiadvacetileté rodinné přítelkyně Doreen, s klidem jim sdělil, že ji utopil, zatímco její dvouletou dceru praštil sekerou do hlavy a znásilnil. Měl to být nejlepší sex v jeho životě.

Gaskins ladí rádio

Šíleného vraha nakonec udal jeho bývalý spoluvězeň Walter Neeley, který byl přímým svědkem zabití dvou mužů. Donald se mu chlubil i dalšími oběťmi, jenže vyšetřovatelům se podařilo prokázat jenom osm vražd, za které byl odsouzen k trestu smrti.

Ve vězení spáchal ještě další a zároveň poslední zločin. Společně s ním čekal na trest smrti i Rudolph Tyner, který zastřelil starší manželský pár, jehož syn prahnul po pomstě. Přemluvil Gaskinse, aby Tynera odpravil. A když se mu ho nepovedlo otrávit ani na několik pokusů, přesvědčil ho, aby si na celu vzal malé rádio, kterým by se mohli domlouvat. Jenže v něm byla plastická trhavina, takže když si Gaskins s Tynerem zavolali, ozval se jen šílený smích a pak výbuch. Pee Wee si pak podřezal žíly, ale lékaři ho zachránili, a tak stejně skončil 6. září 1991 na elektrickém křesle. Jeho poslední slova byla: „Jsem připraven.”

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Donald Gaskins

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články