Arne Cheyenne Johnson: K bestiální vraždě ho měl donutit ďábel, vrčel jako zvíře

Arne Cheyenne Johnson: K bestiální vraždě ho měl donutit ďábel, vrčel jako zvíře
Zdroj: archives.law.virginia.edu, CC BY 4.0

Zpočátku to byl zcela jasný případ – vraždu Alana Bona, která se udála v roce 1981 v Brookfieldu v Connecticutu, spáchal jeho podnájemník Arne Cheyenne Johnson. Oba muži se začali hádat a mladíkovi povolily nervy. Jenže proč se pak do celého případu vložil slavný manželský pár paranormálních vyšetřovatelů Warrenových?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 23. 03. 2021 14:00

Právník devatenáctiletého Arneho šokoval soud prohlášením, že jeho klienta k vraždě donutil sám vládce pekel. „Soud se kdysi zabýval existencí boha, nyní bude muset zvážit možnost, že existuje i ďábel,” řekl Martin Minella.

První vražda v 193leté historii města

Arneho čin měl smutné prvenství. Smrt Alana Bona byla totiž první zaznamenanou vraždu v 193leté historii města Brookfield. Nebyl to však zločin z vášně, momentální zatmění mysli či zkrat. Podivné události začaly Arneho život ovlivňovat již o měsíc dříve.

David, jedenáctiletý bratr jeho snoubenky Debbie, tvrdil, že ho ve spánku navštěvuje „muž s velkýma černýma očima, hubenou, zvířecí tváří, špičatými zuby, rohy a kopyty“. Zprvu tomu nevěnovali pozornost, ale když se začaly Davidovy noční můry stupňovat, povolali do domu kněze. Ten obydlí požehnal, jenže bezvýsledně.

Arne a Debbie tak poprosili o pomoc slavné paranormální vyšetřovatele Eda a Lorraine Warrenovy. Chování Davida se totiž úplně změnilo, stal se velmi násilným. Kromě toho se na jeho krku začaly objevovat otisky ruky, jako by jej někdo škrtil. Častokrát se mu také měnil hlas, v takových okamžicích měl recitovat pasáže z bible a Miltonova Ztraceného ráje. Warrenovi v tom viděli posedlost, psychologové jen poruchu učení.

Posedlý Arne Johnson

V říjnu Arnemu takzvaně ruply nervy a začal se údajné démonické bytosti posmívat a vyzývat ji, aby si místo malého Davida vzala raději jeho. Poslechla ho? Proč by jinak dosud bezúhonný mladík divoce vrčel a ubodal muže, se kterým ho pojilo několikaleté přátelství? Policie po jeho zadržení uvedla, že předmětem hádky byla Arneho snoubenka. O co přesně šlo, ale uvedeno nebylo.

S tím samozřejmě Arne a ani Warrenovi nesouhlasili. Tvrdil, že se před vraždou pohyboval v blízkosti studny, kde se měl David poprvé setkat s rohatým mužem. I on sám měl v těchto místech příšeru vidět. Zajímavé je, že se policie rozhodla vyšetřit i tuto verzi. Zřejmě kvůli věhlasu manželů Warrenových.

Je vinen ďábel?

Arneho právník Minnella se snažil soud ze všech sil přesvědčit o tom, že byl jeho klient pod vlivem nadpřirozené bytosti. Dokonce si kvůli tomu předvolal několik exorcistů, kteří byli ochotni vypovídat o svých setkáních s démony. Vysloužil si za to ale jen výsměch a soudce Robert Callahan jeho námitky v plném rozsahu zamítl. Není možné obhajovat se či odvolávat na něco, co neexistuje.

Minnella se nakonec rozhodl zvolit raději sebeobranu. Ta vynesla Arnemu obvinění ze zabití prvního stupně. V listopadu 1981 byl odsouzen k desetiletému trestu. Odseděl si jen půlku. Debbie ho nikdy neopustila, po propuštění na svobodu se za něj provdala. I přes hrůzné zážitky s mladším bratrem nikdy neztratila zájem o spiritismus. „Nikdy bych však nedráždila démona jako Arne, to byla největší chyba, kterou mohl udělat,” dodala k podivným událostem.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Trial of Arne Cheyenne Johnson

Allthatsinteresting.com: The Twisted Murder Trial of Arne Cheyenne Johnson,

Who Claimed To Be Posssssed by Demon

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články