Australská bestie Katherine Knight: Dětem k večeři naservírovala vlastního otce

Jyoti Amge je nejmenší žena na světě, která si plní svůj sen.
Zdroj: Wikimedia Commons, Ashesh Shah, FX Network

Katherine Kinght patří mezi jedny z nejbestiálnějších vražedkyň v Austrálii. Jako historicky první žena byla odsouzena na doživotí bez možnosti propuštění. Katherine sedí ve vězení v New South Wales, kde je uvězněná již čtrnáctým rokem za smrt svého manžela Johna, kterého naservírovala k večeři vlastním dětem.

Markéta Kuča
Markéta Kuča 29. 08. 2020 09:00

Problémy Katherine Knight se objevily již v dětství a to hlavně vlivem zcela nefunkční rodiny, ze které si Katherine nesla jen doživotní trauma. Katherine od malička musela přihlížet, jak otec pravidelně znásilňuje a mlátí její matku. Samotná dívenka byla do svých 11 let věku znásilňována různými členy rodiny včetně jejích bratrů. Otce se jí ovšem nikdy nedotkl. Malá Katherine se snažila najít útěchu a porozumění ve své matce. Jednoho dne se jí svěřila, že jí bratři nutí k věcem, které se jí nelíbí. Zastání u matky ale nenašla. Bylo jí řečeno, že se s tím má holt smířit a nemá se litovat. S Katherine se zkrátka život nemazlil od mala. Nulové rodinné zázemí, pravidelné znásilňování a žádné porozumění či pomoc.

Dvouměsíční dceru položila na koleje a odešla

Následky dlouhodobého týrání a zneužívání se u Katherine začaly objevovat již na střední škole. Byla velmi agresivní ke svým spolužákům a nebála se mlátit chlapce, natož dívky. Po ukončení studií začala pracovat na jatkách. V roce 1974 se provdala za svého prvního muže Davida Kelletta, kterého se pokusila zabít hned dvakrát, naštěstí marně. Nejdříve se ho snažila uškrtit o svatební noci a následně ubít pánvičkou, protože David si dovolil přijít později z baru. V době, kdy čekali své první společné dítě, David od Katherine odchází. Katherine to ovšem nezvládá, a tak se rozhodně pomstít se na novorozené Melisse. Položí ji na koleje a odejde pryč. Život malému miminku zachrání náhodný kolemjdoucí. Katherine se léčí v psychiatrické léčebně a David se k ní vrací a čekají druhé dítě. Vztah ale kvůli násilnostem stejně nevydržel a David prchá tentokrát napořád.

O deset let později se Katherine se seznamuje s Davidem Saundersem, se kterým má své třetí dítě. Násilnické sklony se stupňují a Katherine podřízne svému muži štěně. Hádky partnerů se stupňovaly a Katherine muže mlátila železem nebo několikrát bodla nůžkami do břicha. David Saundersem prchá a Katherine se seznamuje s Johnem, se kterým má své čtvrté dítě. Po velmi krátké době jej ale opustí kvůli své životní lásce.

Osudovou lásku naservírovala dětem k večeři

John Price neměl ani tušení, s kým se zaplétá. Z počátku byl vztah idylický, ale stejně jako u všech ostatních končil nekonečnými hádkami a násilím. Rok 2000 se mu stal osudným. Jejich společné manželství skončilo nakonec tragédií. Katherine Johna 37krát bodla nožem do hrudi. John bojoval o svůj život jako lev a podařilo se mu dostat se na dvůr. Katherine ho ale zatáhla zpět do domu, kde vykrvácel. Následně ho Katherine stáhla z kůže a uřízla mu hlavu, kterou s dalšími částmi těla uvařila. Každému ze svých dětí dala na stůl lísteček se vzkazem a naservírovala jim na talíři otce k večeři. Katherine byla odsouzena v roce 2006 na doživotí bez možnosti dřívějšího propuštění a je tak historicky první Australankou, která takový trest dostala.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články