Milena Dvorská zemřela před 10 lety: Odešla jen pár dní po vytouženém setkání s vnučkou

Milena Dvorská vystudovala pražskou DAMU.
Zdroj: pinterest
Milena Dvorská byla vyhlášená krasavice.Dvorská se nebála ve filmu ukázat i prsa.Milena Dvorská jako princezna Maruška.Dvorská si později zahrála většinou role maminek, hospodyní nebo chův.+ 6 fotek+ 7 fotek

Milena Dvorská si spokojeně studovala zdravotnickou školu a snila o kariéře zdravotní sestřičky, ale osud jí rozdal jiné karty. Život jí obrátil naruby Jan Werich, od kterého v roce 1954 dostala nabídku role Marušky v pohádce Byl jednou jeden král.

Petra Járková
Petra Járková 22. 12. 2019 07:00

V pouhých patnácti letech ji Jan Werich přivedl k filmu v roli princezny Marušky v pohádce Byl jednou jeden král. Nebyl to ale pouze talent, ale i krásné oči a rozkošná tvářička, které Milenu Dvorskou vzápětí vystřelily do hereckých výšin.

Nejspíš nebyla náhoda, že se tak stalo zrovna na Vánoce. Pro Dvorskou to byl asi největší dárek v životě. V pouhých patnácti letech se zapsala do pamětí českých diváků a další nabídky se jen sypaly. Po roli v nezapomenutelné komedii Anděl na horách nastoupila na DAMU, kde po ní ani nechtěli maturitu, a pak zamířila do Divadla E. F. Buriana. Zůstala mu věrná až do roku 1991.

Těžké soukromí

Jenomže zatímco v profesní kariéře se jí náramně dařilo a nepochybně patřila mezi naše nejlepší herečky, v soukromí mohla Dvorská leda tak splakat nad výdělkem.

Těhotná s Bulharem

Na bezbřehé utrpení si zadělala sama, když náhle otěhotněla s bulharským studentem režie Orfeiem Cokovem. Ten se rozhodl k návratu do rodného Bulharska a před Milenou stálo osudové rozhodnutí. Dceru Lucii neměla šanci uživit, a tak ji poslala k rodičům na venkov.

Dítě dala prarodičům

Babička s dědečkem vychovávali Mileninu malou dceru až do jejích šesti let. Lucie to matce nikdy neodpustila. Po návratu do Prahy se jí po prarodičích stýskalo. Dvorská už v té době byla šťastně provdaná za Josefa Krause. Měli spolu syna Jakuba a manželství jim vydrželo přes čtyřicet let.

Dcera jí to neodpustila

Rodinná idylka se ale nikdy nekonala. Lucie se s křivdou z dětství nehodlala smířit a matku nesnášela. Obvinila ji, že ji doma bije a řve na ni. Dvorská to do konce života popírala.

Útěk se sektou

Nebylo jí to však nic platné. Napětí se stupňovalo a vrcholem bylo, když se Lucie v roce 1989 seznámila s Janem Dvorským, jenž v té době zrovna studoval FAMU. Krátce nato založil sektu, v jejímž čele stanul pod jménem Parsifal Imanuel. Psal se rok 1991, když se Milena Dvorská viděla s dcerou naposledy. Ta potom s Parsifalem prchla do ciziny, kde mu porodila osm dětí. Společně s osobním životem začala jít ke dnu i herecká kariéra Dvorské, už nedostávala moc velkých rolí, jen štěky.

Setkání s vnučkou

S vnoučaty se Dvorská nevídala. Prvorozená Julie se ale po čase rozhodla rodinu v Belgii opustit a vrátit se do Prahy. Navštívila i skomírající babičku, která žal léčila alkoholem a prášky na spaní. Možná právě pod tíhou náhlého setkání s vnučkou, kterou si jako jedinou stihla v dětství pochovat, v roce 2009 jen pár dní nato zemřela.

NA FOTKY KRÁSNÉ MILENY DVORSKÉ SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články