Banff Spring hotel: Záhadné místo, kde hosty probouzí nelidský křik

Banff Springs Hotel
Zdroj: Wikimedia Commons, Diderot, CC BY-SA 3.0
Banff Springs je jeden z nejzajímavějších hotelů světa, podle svědků se tu dějí divné věci. Například se záhadně rozsvěcují světla.Zlobí tu výtah. Když chcete kupříkladu do přízemí, vyveze vás do čtvrtého patra.Nejhorší je pokoj 873, který je nyní zazděný.V minulosti se zde udála brutální vražda.+ 2 fotky+ 3 fotky

Hotel Banff Spring v Albertě v Kanadě sice patří mezi luxusní ubytovací místa s více než stoletou historií, jenomže se v něm za tu dobu usídlila pěkná řádka ztracených duší, které se hostům projevují dost děsivými způsoby.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 27. 09. 2020 13:00

Hotel Banff Spring se nachází v oblasti národního parku v Albertě v Kanadě. Stavět se započal v roce 1886 a přestože se o dva roky později oficiálně otevřel, stavební práce byly ukončeny až v roce 1927. Jeho rozlehlost dokazuje počet podlaží (15) a výtahů (23). Na výšku měří úctyhodných 59,5 metru.

Neposlušné světlo a umanutý výtah

Pěkně hrůzostrašný zážitek si z hotelu odnesla jeho návštěvnice jménem Amy. Na recepci dorazila s manželem jednu hodinu po půlnoci. Jelikož byli velmi unavení, na nic nečekali a odešli do svého pokoje. Jenomže když rozsvítili světlo před dveřmi, náhle zhaslo. A znovu a znovu. Amy se tak rozhodla, že bude požadovat jiný pokoj.

Její přání šel vyřídit manžel, který, ač ve výtahu zmáčkl tlačítko přízemí, skončil ve čtvrtém patře. Při druhém pokusu ho podivný výtah zavezl o jedno patro níže. Vyděšený muž pak vše nahlásil na hotelové recepci. Jelikož nešlo o první ani poslední případ tohoto typu, byl jim pokoj zaměstnanci vyměněn.

Křik a krev

Nejhorším místem v hotelu Banff Spring byl pokoj číslo 873. Minulý čas je použit záměrně, neboť se ho vedení hotelu rozhodlo zazdít. Co se v něm tedy stalo? V jeho okolí se měl objevovat duch dívky a starší ženy. A to nebylo vše. Hosté byli v noci probouzeni děsivými výkřiky a pokojské či často stěžovaly, že ze zrcadla v koupelně nejde smýt krev.

Přízrak sluhy

Jak již bylo výše uvedeno, v okolí pokoje se zjevovaly dva ženské přízraky. Mělo jít o oběti brutálního zločinu. Kdysi se totiž v pokoji ubytovala tříčlenná rodina, která se ale již na recepci nikdy neodhlásila. Otec rodiny je v záchvatu vzteku zabil, pak sám spáchal sebevraždu. A právě onen křik měl být pozůstalostí, jakýmsi echem minulosti této vraždy.

Dalším známým přízrakem hotelu je sluha Sam McAuley, který svou práci doslova miloval. Několikrát odešel do důchodu, ale vždy se vrátil zpět. Nakonec slíbil jednomu kolegovi, že až zemře, bude v hotelu i nadále přebývat.

A jak řekl, tak se také stalo. Právě ona zhasínající světla, otevírající a zavírající se dveře mají být dílem tohoto horlivého sluhy, který se stará o hotel Banff Spring i po své smrti jako duch.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Banffs Springs Hotel

Oficiální stránky hotelu Banff Springs

Avenuecalgary.com: The Ghosts of Banff Springs

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články