Bizarní valentýnské tradice: Francouzky kdysi pálily fotky mužů, kteří je odmítli

Valentýn ve světě: Mezi bizarními tradicemi je také pálení fotky muže, který dal ženě košem
Zdroj: Pixabay
Korejci slaví Valentýna po svém. Když jsou singl, obléknou se do černého a zajdou si s přáteli na nudle s omáčkou z černých fazolí. V Japonsku jsou aktivní dívky. Svým partnerům dávají velmi lahodné honmei čokolády. Kolegové z práce mají (viz foto) levnější variantu, která se jmenuje giri. Když vás někdo celý rok štve, dáte mu cho-giri, tedy ultra obyčejnou čokošku...V Norsku mají asi hodně volného času, když stíhají napsat na Valentýna romantické verše na papír s umně vystřiženými vzory a přilepenou sněženkou. Na Filipínách slaví Valentýna hromadnými svatbami. Pokud na to někdo nemá peníze, pomůže mu vláda.+ 2 fotky+ 3 fotky

Valentýn, který se každoročně slaví 14. února, sice není naším tradičním svátkem, přesto se u nás již nadobro uchytil. Zatímco my dáváme květinu a bonboniéru, v Argentině se zamilovaní líbají celý týden. Ve Finsku zase dávají přednost přátelství. Jaké další tradice se na Valentýna dodržují ve světě?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 13. 02. 2023 09:45

Na svatého Valentýna si partneři dávají dárky, květiny, cukrovinky a různá přání. Vše doprovází symbol srdce, coby znamení oddanosti a lásky.

Jak slaví Valentína vášniví Argentinci a umírnění Finové

Horkokrevným Argentincům nestačí pouhý Valentýn. Svátek zamilovaných slaví ještě v červenci, to mu věnují celý týden. Partneři si mezi sebou vyměňují polibky a dávají si různé bonbony a sladkosti. Celé veselí je završeno dnem přátelství.

A na to slyší i severské země. Ve Finsku a Estonsku je Valentýn hlavně oslavou přátelství. Lidé si mezi sebou dávají dárky a přání k šťastnému Dni přátelství. Tohle opět dokazuje, že mají mnohem umírněnější náturu než jiní obyvatelé Evropy. Nebo je to snad v duchu rčení - kamarád taky rád?

Podivný Valentín ve Francii

Tato země byla vždy považována za zemi lásky. Jeden jejich starý valentýnský zvyk ale postrádal jakoukoli romantiku. Během une loterie d'amour se lidé dali dohromady tím, že na sebe volali z protilehlých domů. Samozřejmě, že o překřikování, všeobecný rámus a chaos nebyla nouze.

Ženy, které zůstaly na ocet, pak večer zapálily ohně, do nichž házely podobizny mužů, kteří je odmítli. To doplnily zaťatými pěstmi a urážkami provolávanými směrem k nebi. Není divu, že když se začaly věci vymykat kontrole, francouzská vláda tuto tradici zakázala.

Na další podivné valentýnské zvyky se můžete podívat do galerie...

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Den svatého Valentýna

Intrepidtravel.com: 9 unusual Valentine's Day traditions around the world

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články