Pavel (40): Dal jsem manželce drahý dárek a doufal, že na mě bude hodná. Už na Boží hod ječela jako fúrie

Pavel (40): Dal jsem manželce drahý dárek a doufal, že na mě bude hodná. Už na Boží hod ječela jako fúrie
Zdroj: Freepik

Pavel si chtěl koupit náklonost své ženy Petry, která je na něj hodná jenom tehdy, když něco dostane. Celý rok šetřil na drahé hodinky, které si tak přála. Jeho plán ale nevyšel. Už druhý den po Vánocích na něj ječela a peskovala ho.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 01. 01. 2023 17:00

Moje manželka Petra (35) je poslední dobou trochu panovačná a uječená ženská. Občas, když jí dám něco, co si hodně přeje, je na mě pár dní a někdy i týdnů hodná. Pod stromeček jsem jí nadělil velmi drahé hodinky, o kterých mluvila celý rok. Doufal jsem, že na mě bude chvíli hodná. Doufal jsem marně, už druhý den po Vánocích na mě ječela.

Žena je na mě hodná jen tehdy, když něco dostane

O tom, že Petra chce nové sportovní hodinky, vím dlouho. Ona o nich totiž mluvila v jednom kuse. Ty, které má, už dosluhují. A velmi si přála nové. Od jara jsem nic jiného neposlouchal. Dávala mi najevo, že je na čase, aby dostala nové. Problém byl v tom, že ty, které chtěla, stojí dvacet tisíc korun.

To je na hodinky celkem dost. Vzhledem k tomu, že jsem je nemohl pořídit jen tak z fleku, začal jsem na ně šetřit. Z každé výplaty jsem dal stranou pár tisícovek, abych je mohl před Vánoci koupit. Jí jsem samozřejmě nic neřekl a dál předstíral, že na ně nemám peníze.

Musím se ale přiznat, že to nebylo zrovna lehké. A to z toho důvodu, že na mě Petra poslední dobou není vůbec hodná. V jednom kuse hledá chyby, ječí na mě a nic z toho, co udělám, jí není dost dobré. Hodná je jen tehdy, když ode mě něco dostane. Třeba jako když jsem jí v létě dal luxusní parfém.

Na Vánoce dostala, co chtěla

Skoro týden na mě byla jako andílek. Dostal jsem teplou večeři, dokonce se se mnou dvakrát pomilovala. Sotva její radost opadla, už byla zase ta uječená fúrie. Občas jsem si říkal, jestli ze sebe nedělám blbce, když jí chci koupit tak drahé hodinky. Pak jsem si ale uvědomil, že až je dostane, já se budu mít jako v bavlnce.

A tak jsem na ně dál šetřil a doufal, že mě pak třeba bude mít víc ráda. V listopadu už jsem měl konečně našetřeno a mohl je koupit. Během balení hodinek do vánočního papíru jsem si představoval, jak se asi bude tvářit. Hned jsem si maloval přísun pravidelného sexu, teplých večeří a projevů lásky.

U vánočního stromečku jsem se těšil snad ještě víc než ona. Když je rozbalila, skočila mi kolem krku a zahrnula mě polibky. „Ty jsi vážně skvělej," líbala mě. „Jsou krásné, děkuji moc," dodala. Mně už v hlavě běželo, jak bude doma zase chvíli vládnout pohoda a klid. Po zbytek štědrého večera na mě byla hodná a v noci jsme se vášnivě pomilovali.

Byla na mě hodná jenom jeden den

Na Boží hod jsem vstal s úsměvem na tváři a věřil, že mě bude žena na rukou nosit. Sotva jsem posnídal cukroví, už do mě šla. „Tak snad po sobě uklidíš ten rozsypaný cukr na stole, ne? A proč jsi neodvezl ten papír a krabice?“ navážela se do mě. „Až to uděláš, jdi nasekat dřevo a ukliď si ten nepořádek v ložnici," řvala a moje naděje na klidnou domácnost byla ta tam.

Jak se zdá, hodinky nestačily. Musím říct, že kdybych to věděl, asi bych je nepořídil. Neumí být chvíli vděčná, ale co hůř, ani hodná. Když se podívá na internet a zjistí, co ta sranda stála, možná by se měla zamyslet. Příští rok dostane ponožky a svetr. Na tohle se můžu vyprdnout.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články