Veronika (40): Těšili jsme se na dárky pod stromeček. Místo toho manžel spáchal prvotřídní podraz

Veronika (40): Těšili jsme se na dárky pod stromeček. Místo toho manžel spáchal prvotřídní podraz
Zdroj: Freepik

Verča zažila o letošních Vánocích šok. Pod stromečkem nenašla s dcerou a rodiči jediný dohodnutý dárek. Manžel totiž místo nich pořídil nové auto, do kterého investoval všechny rodinné úspory.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 31. 12. 2021 08:00

Vánoce mají být svátky klidu a pohody. To nám letos vůbec nevyšlo a může za to můj manžel. Milan (43) udělal něco, čímž mě rozpálil doběla.

Manžel měl obstarat všechny vánoční dárky

Milan je velký snílek. Má svá tajná přání, která by si rád splnil. S jedním velmi dlouho otálel. To, že si ho splní, se rozhodl letos na Vánoce. Jenže se o tom se mnou neporadil a jednal unáhleně. Přitom letos jsem se na Vánoce obzvlášť těšila. Naši konečně přijali pozvání strávit je s námi. Mamka už není nejmladší, a tak jsem jí chtěla chystání svátků ulehčit.

Naše dcera Klára (14) od nás měla dostat nový mobilní telefon, který jsme jí slíbili. Vzhledem k tomu, že elektronice moc nerozumím, Milan řekl, že ho koupí. Stejně tak robotický vysavač pro naše, aby nemusela mamka pořád uklízet.

Já si přála čtečku a nový mixér. I to si vzal Milan na starost. Tři týdny před Vánoci pořád někam jezdil. Já myslela, že právě pro dárky. ,,Už máš ten mobil?“ zeptala jsem se jednou. ,,Jasně. Mám. Neboj, Klára bude nadšená,“ utěšoval mě. Dárky jsem tedy pustila z hlavy. Měla jsem na starosti jen ten pro Milana.

Místo dárků koupil něco jiného

Přál si gramofon, který jsem mu za nemalé peníze pořídila. Když jsem ho balila a dala na místo, kam ukládáme dárky, žádné jiné tam nebyly. ,,Kde máš všechny ty dárky?“ zajímalo mě. ,,Schované, aby Klára neslídila,“ odvětil. Milan byl pár dní před Vánoci jako vyměněný. Natěšený, veselý a pořád říkal, jak se těší na Štědrý večer.

Když nastal a my pohostili rodiče, šla jsem pro dárky. Milan pořád seděl u stolu, Klára tam dala pár svých. Naši položili ty své a už se čekalo jen na Milana. Ten jen seděl a uculoval se. ,,Na co čekáš?“ divila jsem se. ,,Tak rozbalujte. To nejlepší necháme na konec,“ řekl a dál se usmíval.

Přišlo mi to divné, protože naši seděli a neměli co rozbalovat, protože tam nic neměli. Já si rozbalila dárky od dcery a našich. ,,Tak co je? Kde máš dárky?“ rozčilovala jsem se. ,,Vezměte si bundy, jdeme ven,“ přikázal. ,,Cože? Teď?“ nechápala jsem. ,,Dělej, co ti říkám. Neboj, vím co dělám,“ uklidňoval mě a otevřel dveře od bytu.

Všechny naše úspory vrazil do auta, aniž by se poradil

Vyšli jsme před barák, kde stálo nové naleštěné auto. ,,Tadá!“ zvolal Milan. ,,Rodino! To je náš nový mazlíček,“ ozřejmil nám a na dálkové ovládání auto odemknul. ,,Ty ses snad dočista pomátl? Auto? Kde jsi na to vzal?“ začala jsem soptit. Naši nevěděli, co mají dělat, tak poslechli Milana a nasedli do auta. ,,Já jdu domů,“ řekla jsem a nasupeně odešla.

Zbytek rodiny dorazil za půl hodiny. ,,Kolik to auto stálo?“ udeřila jsem na Milana hned ve dveřích. Tušila jsem, co provedl. ,,Že tys vzal naše úspory a vrazil je do auta?“ Podle jeho výrazu jsem měla pravdu. Auto za milion, se kterým může jezdit jen on. Já totiž nemám řidičák.

Dcera žádný mobil nedostala, naši si dál budou uklízet sami, protože ani jim Milan dárek nekoupil. Celou dobu zařizoval kup nového auta. Jsme téměř na mizině. Milan ale tvrdí, že to byl nákup roku. Já to ještě pořád rozdýchávám, beru to jako podraz první třídy.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články