Život po boku Bonnie a Clydea: Blanche Barrow byla švagrová slavného gangstera, loupila jen z lásky ke svému manželovi

Ve stínu Bonnie a Clydea: Gangsterova švagrová přišla při přestřelce s policií o oko, její muž o mozek
Zdroj: Wikimedia Commons/FBI, Public domain
Notoricky známý zločinec Clyde Barrow byl poprvé zatčen v roce 1926 za to, že nevrátil půjčené auto. O tři týdny později si zase se starším bratrem Ivanem přivlastnil náklaďák plný krůt.V noci 10. června 1933 přehlédl Clyde značku objížďky upozorňující na rozestavěný most. Po proražení barikády si na chvilku "pobyli" ve vzduchu, pak se zřítili do vyschlého řečiště. Z rozbité autobaterie se vyvalila kyselina, jenž Bonnie na některých místech rozežrala maso až na kost. Od té doby výrazně kulhala.Když si Clyde v roce 1932 odpykával v Texasu čtrnáctiletý trest za loupež a krádež auta, rozhodl se, že si raději uřízne dva palce na noze, než aby pokračoval v dřině na drsné farmě v Easthamu. Sebezmrzačení, jenž mu znemožnilo nosit boty během řízení, bylo zcela zbytečné. O šest dní později ho pustili na podmínku.Jakmile se 23. května 1934 trošku rozestoupil dým ze zbraní hochů Franka Hamera, kteří na auto zločinců vypálili více než 130 kulek, snesli se na místo činu lovci odměn. Někdo chtěl Clydeovi uříznout ucho, jiný zase Bonnie ustřihnout pramen vlasů.+ 2 fotky+ 3 fotky

Během Velké hospodářské krize byli Bonnie a Clyde nejslavnějším americkým zločineckým párem. Nebyli ale sami. Pomáhala jim i Clydeova švagrová Blanche, která se však dala na dráhu zločinu jen kvůli lásce.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 07. 02. 2023 11:00

Blanche se ke gangu přidala jen proto, že byla vdaná za Clydeova bratra Bucka. Nejprve se ho sice snažila nasměrovat na správnou cestu, vždyť byla sama bezúhonná, bohužel se jí to nepodařilo. Nakonec kapitulovala a podvolila se jeho rozhodnutí.

Bratr slavného gangstera Clydea

Blanche se s Barrowovými setkala kvůli řadě nešťastných okolností. Narodila se 1. ledna 1911 v malém městečku v Oklahomě. Rodiče se rozvedli, její výchovy se ujal otec. Matka však rozhodla o tom, že se Blanche provdá za mnohem staršího muže a vybrala jí Johna Callowaye. Manželství bylo plné fyzického násilí, od jisté doby Blanche už nemohla mít děti...

Aby si zachránila alespoň holý život, utekla před manželem do Dallasu, kde se seznámila s Clydeovým bratrem Buckem. Přestože byl v té době již několikrát trestaný, bezhlavě se do něho zamilovala. V roce 1931 se konala svatba. Jenomže pak se na scéně objevil nezdárný Clyde, který svého bratra přesvědčil, aby se s jeho přítelkyní Bonnie vydal na "spanilou jízdu" po amerických bankách. Blanche, do té doby dbalá zákonů, se svého muže snažila odradit. Bohužel ji neposlouchal. A tak se k nim připojila i ona. Láska je mocná čarodějka.

Můj život s Bonnie a Clydem

Buck a Blanche dělali Bonnie a Clydeovi společnost čtyři měsíce. Bylo to období plné loupeží, přestřelek a opileckých nocí. A Blanche z toho neměla dobrý pocit. Navíc dělala všem služku. Bonnie a Clyde buď pili nebo hráli karty, Buck jakbysmet. O jídlo a další praktické věci se musela starat právě ona. Nikdo jiný by to neudělal.

Postupem času přilnula k Bonnie. Tolerovala i její závislost na alkoholu. Hlavní bylo, že uměla svého muže milovat stejně vášnivě jako ona Bucka. Jakmile se v ní zlomil určitý druh odporu, jenž k nim zpočátku pociťovala, začala brát život jako oni.Bez ohledu na vážnost situace jsme si vždy našli něco, čemu jsme se mohli zasmát. Bylo to lepší než plakat. A to bychom skutečně dělali, kdybychom se nesmáli," uvedla Blanche ve své autobiografii Můj život s Bonnie a Clydem.

Jednoho dne ale musela s Buckem prchat před policisty, kteří je objevili v odlehlé chatce v Missouri. Jelikož odjeli ve spěchu, Blanche zapomněla vzít s sebou důležité dokumenty. Vyšetřovatelům se do rukou dostaly fotky, její oddací list a další zásadní věci, které jim umožnily dvojici vystopovat. Jakmile se tak stalo, následovala další přestřelka. Buck byl střelen do hlavy, Blanche zase zasáhlo roztříštěné sklo. Podařilo se jim sice uniknout do Iowy, ale začátku konce již nedokázali zabránit.

Dopadení Bucka a Blanche

Sklo, které zasáhlo Blanche při poslední přestřelce, jí trvale poškodilo zrak. Když je policisté obklíčili v zábavním parku v Iowě, spletla si kameru, kterou byl zásah natáčen, s namířenou zbraní. Navíc vážila pouhých 36 kilo. To ale ještě nebylo nic ve srovnání s Buckem. Tomu prý z hlavy trčel mozek. Oba byli ihned převezeni k lékařům. Buck zemřel na zápal plic, kterým se nakazil během pobytu v nemocnici. Blanche se ze zranění "vylízala". To ale znamenalo, že musela zákonu čelit sama.

Velmi detailního výslechu, během něhož všechny zajímalo hlavně to, kde jsou Bonnie a Clyde, se měl zúčastnit i tehdejší ředitel FBI J. Edgar Hoover. Prý Blanche vyhrožoval, že pokud nebude mluvit, vyloupne jí nezraněné oko. Ale ani to ji nepřimělo k tomu, aby promluvila. Po propuštění se znovu provdala. Přestože jí Buck velmi chyběl, s Eddiem Frasurem zůstala až do své smrti v roce 1988. Ve věku 77 let podlehla rakovině.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Blanche Barrow

Allthatsinteresting.com: The Little-Known Story Of Blanche Barrow, Bonnie And Clyde's Anxious Accomplice

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články