Neznámé tváře Bonnie a Clydea: Ona nosila snubní prsten od jiného muže a psala poezii

Soukromí legendárních zločinců: Bonnie byla zasnoubená s jiným, Clyde překonal vážnou nemoc
Zdroj: Wikimedia Commons/Photo by one of the Barrow gang, Public domain
Notoricky známý zločinec Clyde Barrow byl poprvé zatčen v roce 1926 za to, že nevrátil půjčené auto. O tři týdny později si zase se starším bratrem Ivanem přivlastnil náklaďák plný krůt.V noci 10. června 1933 přehlédl Clyde značku objížďky upozorňující na rozestavěný most. Po proražení barikády si na chvilku "pobyli" ve vzduchu, pak se zřítili do vyschlého řečiště. Z rozbité autobaterie se vyvalila kyselina, jenž Bonnie na některých místech rozežrala maso až na kost. Od té doby výrazně kulhala.Když si Clyde v roce 1932 odpykával v Texasu čtrnáctiletý trest za loupež a krádež auta, rozhodl se, že si raději uřízne dva palce na noze, než aby pokračoval v dřině na drsné farmě v Easthamu. Sebezmrzačení, jenž mu znemožnilo nosit boty během řízení, bylo zcela zbytečné. O šest dní později ho pustili na podmínku.Jakmile se 23. května 1934 trošku rozestoupil dým ze zbraní hochů Franka Hamera, kteří na auto zločinců vypálili více než 130 kulek, snesli se na místo činu lovci odměn. Někdo chtěl Clydeovi uříznout ucho, jiný zase Bonnie ustřihnout pramen vlasů.+ 2 fotky+ 3 fotky

Bonnie a Clyde patřili během Velké hospodářské krize mezi nejznámější zločince, možná by se dalo říci že i celebrity. Většina knih, která o nich byla napsána, se zajímala hlavně o zločiny. Pojďme se podívat na zajímavosti, které se týkají jejich osobností. Něco vás možná docela překvapí.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 14. 01. 2023 16:00

Bonnie a Clyde procestovali se svým gangem celou oblast Střední Ameriky. Nejprve se zaměřovali na čerpací stanice a malé obchody. Později přešli na banky. Během svého řádění měli o život připravit několik policistů i civilistů.

Tajemství snubního prstenu Bonnie Parker

Krátce před šestnáctými narozeninami se Bonnie Parker provdala za spolužáka ze střední školy Roye Thortona. Zajímavé bylo, že již tehdy tíhla ke kriminálníkům. Roy byl později odsouzen za loupež. V té době ale už byli od sebe. Nevydrželo jim to.

Bonnie totiž měla plnou hlavu Clydea Barrowa. Snubní prsten si ale nikdy nesundala, ani se nerozvedla. Navíc měla na vnitřní straně pravého stehna vytetovaná dvě spojená srdíčka se jmény Bonnie a Roy.

Poslední báseň legendární Bonnie

I když by to do ní řekl málokdo, Bonnie se aktivně věnovala psaní poezie. Kupříkladu v roce 1932 si po zpackané loupeži v železářství krátila čas za mřížemi sepisováním básní. Vytvořila jich rovných deset. Jedna se nazývala Příběh sebevraždy Sal a popisovala venkovskou dívku, kterou do světa zločinu přitáhl její milý.

Dva týdny před smrtí zase věnovala své matce další kousek, tentokrát s názvem Konec stezky:

"Jednoho dne spolu padnou

a pohřbí je vedle sebe.

Někteří budou po nich truchlit,

zákon si však s úlevou oddechne.

Pro Bonnie a Clydea to bude znamenat smrt."

Velké zklamání Clydea Barrowa

Jako teenager se Clyde pokusil narukovat k námořnictvu. Po lékařské prohlídce ho ale odmítli. Trpěl následky vážné nemoci (malárie, nebo žlutá zimnice). Byla to pro něho velká rána, vždyť si už na levou paži nechal vytetovat USN - Námořnictvo Spojených států.

Na další zajímavá fakta o Bonnie a Clydeovi se můžete podívat do galerie...

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Bonnie a Clyde

History.com: 10 Things You May Not Know About Bonnie and Clyde

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články