Černý vdovec z Las Vegas: Thomas Randolph se ženil šestkrát, pouze dvě manželky vyvázly živé

Černý vdovec z Las Vegas: Thomas Randolph se ženil šestkrát, pouze dvě manželky vyvázly živé
Zdroj: Pixabay

Kauza Thomase Randolpha splňuje veškerá kritéria pro kvalitní detektivku. Nechybí v ní záhada, vražda ani nečekaný pachatel. Jaký byl osud slavného černého vdovce, jehož životní příběh popírá rčení, že co se stane v Las Vegas, taky zůstane v Las Vegas?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 01. 10. 2021 14:00

Thomas Randolph byl v roce 2008 odsouzen za vraždu své manželky Sharon a Michaela Millera. Svou obhajobu založil na tvrzení, že šlo o pouhou sebeobranu. Miller se měl vloupat do jejich domu. Obžaloba však tvrdí, že se oba muži znali. Ve hře měla být výplata životní pojistky.

Černý vdovec se oženil celkem šestkrát

Když se podíváte na Thomase, určitě si řeknete, že moc krásy nepobral. Čím dokázal ženy přitáhnout? Vděčil za to svému šarmu? Jeho první ženou se stala Kathryn. Bylo jí teprve osmnáct let, on byl o dva roky starší. Popsala ho jako vtipného a okouzlujícího. Jakmile však propadl drogám, následoval rozvod. S druhou ženou Becky se oženil v tentýž den, kdy se konal rozvod s Kathryn.

Se třetí manželkou Gaynou se seznámil skrze inzerát v novinách. Ta později vypověděla, že se ji měl Thomas pokusit zastřelit. Následovaly Francis a Leona. Obě prý zemřely přirozenou smrtí. Sharon, poslední manželka černého vdovce, se stala obětí loupežného přepadení. Úřadům však v tomto případě něco nesedělo, a tak začaly pomalu odkrývat Thomasovu minulost.

Svědek z minulosti

Nejprve byl Randolph obviněn z vraždy své druhé ženy Becky. Ta sice měla v roce 1986 spáchat sebevraždu, jenomže se žalobci ozval Eric Tarantino. A tvrdil, že se ho měl Thomas snažit přesvědčit, aby ji zastřelil. Nabídku odmítl. Povedený manžílek měl nakonec oslovit jakéhosi policistu v utajení, jenž měl vraždu provést za dva tisíce dolarů. Vše bylo ale velmi neprůkazné. Thomas skončil s pouhým obviněním z ovlivňování svědků a v roce 1989 se z něj stal znovu svobodný člověk.

Záhadná úmrtí manželek

Nepopíratelným faktem ale bylo, že čtyři z jeho šesti manželek zemřely za velmi podivných okolností. Třeba Francis skonala krátce po operaci srdce. Její dceři se tento náhlý odchod od začátku nelíbil. Jako poslední byl u ní právě Thomas a jakmile zemřela, nechal tělo okamžitě zpopelnit. Záhy mu pojišťovna vyplatila tučnou pojistku. Navíc zažaloval nemocnici za “zpackanou” operaci a vysoudil vysoké odškodné.

Nejzáhadnější ze všech je ale pátá manželka Leona. O její osobě je možné najít jen velmi málo informací. Prakticky se musí každý spoléhat na Thomasovo tvrzení, že zemřela na rakovinu. Vzhledem k tomu, že má černý vdovec ve zvyku oslovovat nájemné vrahy, se tato verze nejeví jako příliš přesvědčivá.

Zatkli ho ve spodním prádle

Po výpovědích dvou manželek, které řádění černého vdovce přežily, soud uznal Randolpha vinným z vraždy Sharon a odsoudil jej k trestu smrti. Tomu ale předcházelo ještě poměrně kuriózní zatčení. Po smrti Sharon utekl do Utahu, kde se ukrýval v domě svých rodičů. Ti samozřejmě nic netušili a uvěřili jeho pohádce, že kvůli nesnesitelným bolestem zad nemůže najít zaměstnání.

Policistům přišel Thomas Randolph otevřít osobně. Po krátké rvačce jej vytáhli jen ve spodním prádle na sníh a zpacifikovali. Pokud si ale myslíte, že je už dávno po smrti, mýlíte se. Okamžitě se proti rozsudku odvolal. Minulý rok mu byl po vleklých soudních stáních trest smrti zrušen. O míře jeho viny a trestu, který by měl dostat, se bude jednat příští rok. Ostatně stopy po sobě uměl vždy zamést velmi dobře. Celá jeho kauza prakticky stojí a padá na výpovědích exmanželek. Bude záležet na porotě, jaké verzi uvěří.

Zdroje informací:

Grunge.com: The Crazy Story Of The Las Vegas Widower

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články