Pozadí natáčení Policie v akci: Účinkují v ní skuteční policisté a jsou příběhy reálné?

Policie v akci
Zdroj: Prima
Policii v akci můžeme vídat od října roku 2017.
Příběhy jsou inspirovány skutečnými událostmi.
Každý příběh by měl být zábavný, ale zároveň poučný.
V pořadu vystupují skuteční policisté.
+ 2 fotky+ 3 fotky

Také rádi sledujete místo kriminálek akci a příběhy, které vycházejí ze skutečných událostí? Policie v akci je takzvaná docu-show, kterou televize Prima uvedla poprvé v říjnu 2017. Co stálo za jejím vznikem? A jsou policisté v pořadu skutečnými strážci zákona?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 25. 08. 2020 16:00

Někdy nás život dostane do takových situací, se kterými nám mohou pomoci jen policisté. Ať už jde o krádeže, hádky v rodině či závažnější trestné činy. Některé případy slouží jako varování a mnohdy se vyřeší domluvou. U jiných není jiná možnost, než pachatele odvést na nejbližší služebnu.

Na Policii v akci se můžete podívat každé odpoledne na Primě

Jak probíhá natáčení?

I když řada diváků věří, že se točí reálné zásahy, protože výsledek vypadá, zejména pro neznalé policejního prostředí, zcela autenticky, ve skutečnosti je tomu jinak. “Točíme pětkrát v týdnu a každý den zpracujeme tři příběhy,” prozradila Kateřina Formanová z produkce pořadu pro web lifee.cz. “Policie v akci vychází z podobného formátu, jaký je v Německu. Vysílat jsme začali od října 2017.” 

V pořadu účinkují skuteční policisté

Zda v pořadu účinkují skuteční policisté, je zaručeně nejčastější divácká otázka. A odpověď zní ano. Policie České republiky se sice na pořadu nepodílí, její zaměstnanci však ano, ale pouze ve svém volném čase. Aktuálně v pořadu vystupuje devět dvojic strážců zákona.

Odkud se berou náměty na příběhy?

“Většinu námětů nám zpracují sami policisté,” uvedla Kateřina Formanová pro lifee.cz. "Pak máme scénáristy, kteří zase čerpají ze zpráv, internetových serverů a podobně. Na natáčení dohlíží i odborný konzultant, hlavně na správný průběh zásahů. Musí však dojít ke shodě, aby byl příběh zároveň zajímavý a poučný.” 

Někdy se zapojí i veřejnost

O přesvědčivosti celé docu-show vypovídá následující historka. “Během natáčení se přihodí spousta vtipných okamžiků, nejvíce se však bavíme, když se do natáčení “zapojí” veřejnost. Někteří neváhají a rozběhnou se za pachatelem, jiní zase ukazují, kudy utíkal.” 

Jak vidno, nejvíce emocí vyvolávají akční díly, přesto se teď zájem diváků otáčí poněkud jiným směrem. “Nyní jsou v oblibě delší příběhy, kde můžeme ukázat více policejní práce, vyšetřování, pátrání. A v neposlední řadě také příběhy, které na sebe navazují,” dodala Formanová z produkce TV Prima pro náš web.

Zdroj fotek: TV Prima

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články