Nemocnice Hovrinskaya: Jedno z nejstrašidelnějších míst na světě, kde bydleli chudí i tragicky skončila jedna láska

Nemocnice Hovrinskaya: Jedno z nejstrašidelnějších míst na světě, kde bydleli chudí i tragicky skončila jedna láska
Zdroj: Wikimedia Commons, A. Savin, FAL
V kanadských Skalnatých horách můžete přijít o hlavu a nikdo nebude vědět proč.Brown Mountains v Pisgah National Forest přitahují turisty tajemnými světly.Po Untersbergu se prý potuluje Karel Veliký s partou trpaslíků. V okolí Roan Mountain jsou slyšet záhadné hlasy. Anebo je to jen vítr?+ 2 fotky+ 3 fotky

Opuštěné nemocnice patří mezi nejděsivější místa světa. Kdysi byly plné života, nyní v nich můžeme slyšet jen vlastní kroky a zrychlený dech. Špinavé tmavé chodby, stěny s graffiti a rezavá nemocniční lůžka pacientů, kteří se již nikdy nevrátili domů, dokáží nahnat strach. V Rusku tomuto popisu odpovídá nemocnice Hovrinskaya.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 30. 06. 2023 16:00

Moskevská nemocnice je jako stvořená pro natáčení Resident Evil či The Walking Dead. Jde o nedokončenou stavbu s 1 300 lůžky. Byla stavěna v brutalistickém stylu, čili s minimalistickou konstrukcí, zdůrazňující stavební materiály a konstrukční prvky. Celá byla navržena tak, aby připomínala tvar hvězdy.

Tajemno okolo nemocnice Hovrinskaya

Stavba nemocnice Hovrinskaya bylo přerušena v roce 1985. O důvodech se spekuluje dodnes. Možná za to mohl nedostatek financí (blížil se rozpad Sovětského svazu), nebo tam začalo údajně z nějakého důvodu strašit. Anebo do třetice se tam rozšířil zombie virus. Ať už za tím stojí cokoli, pravdou je, že za těch pětadvacet let od uzavření se Hovrinskaya dostala na seznam nejděsivějších míst na světě.

Přispěly k tomu i příběhy o tom, že v objektu mělo dojít k vraždám, nebo že se tam pořádaly satanistické rituály. Jedna taková skupina s názvem Nemoster měla ve zdech nemocnice obětovat lidi i zvířata. Dle legendy mělo v okolí zmizet hodně bezdomovců, dětí a domácích mazlíčků. Policie s pořádkovou jednotkou se tak rozhodla provést razii. Satanisté se ale nehodlali vzdát. Měli být tak zahnáni do suterénu, kde je policie postřílela. Druhá legenda hovoří o tom, že když je zahnali do přízemí, umístili na stěny výbušniny, které měly uctívače ďábla pohřbít pod sutinami.

Staré pohřebiště

Spousta lidí je také přesvědčena o tom, že nemocnice byla postavena na místě starého pohřebiště. Po západu slunce se tak tam mají zjevovat duše nebožtíků. Kromě duchů se prý po halách procházejí bizarní bytosti připomínající svým tvarem kužel. Strašidelnou atmosféru ještě doplňují podivné zvuky a nářek dětí.

Lidem bez domova ale duchové ani satanisté nevadili. Z opuštěné nemocnice si udělali noclehárnu. Úředníci tak museli vchod zapečetit. Jednak těmto lidem hrozilo, že se mohou v neosvětleném objektu zranit, či dokonce zemřít, když suterén zaplavila voda.

Nešťastná láska skončila tragicky

Nemocnice Hovrinskaya se také stala místem několika sebevražd. Mezi nejznámější případy patří šestnáctiletý Alexi Kayuskin. Kvůli nešťastné lásce se rozhodl ukončit svůj život skokem do výtahové šachty z osmého patra. Jeho kamarády tato událost zasáhla natolik, že na jeho památku nechávali u šachty květiny, cigarety a básně.

Jak již bylo uvedeno výše, v areálu mělo dojít i k několika vraždám. Na základě toho vznikl film s názvem Ghost From Hovrino, který se hodně podobá klasice The Blair Witch Project. Pokud milujete roztřesené záběry a nádech realistična, neměli byste si tento snímek nechat ujít.

Nemocnice Hovrinskaya dnes

Pokud jste sami nadšenci do nadpřirozena a rádi byste si udělali výlet do Moskvy, máte smůlu. Objekt byl v roce 2018 srovnán se zemí. Zbyla jen prázdná parcela obklopená borovicemi. Ještě v roce 2012 se plánovalo, že by na místě nemocnice mohly vyrůst dvě nové budovy. Cena za parcelu činící 1,8 miliardy rublů ale většinu developerů odradila.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Hovrinskaya Hospital

Historicmysteries.com: Hovrinskaya Hospital: Russia's Haunted Hospital of the Damned

Zpěvák Radek Banga o bolestném dětství: S manželkou Veronikou prozradili, zda budou mít vůbec děti

Zpěvák Radek Banga o bolestném dětství: S manželkou Veronikou prozradili, zda budou mít vůbec děti

Související články

Další články