Děsivý hrad Overlook: Satanisti měli v jeho okolí unášet ženy, aby je brutálně obětovali

Děsivý hrad Overlook: Prý byl centrem amerických satanistů, obětovali tam zvířata i novorozence
Zdroj: Wikimedia Commons, Public domain

O Seelyho hradu, či hradu Overlook, kolují podivné zvěsti. Prý se v něm scházeli elitní satanisté z celé Severní Karolíny. Měli tam vykonávat rituály s lidskými oběťmi. Je to pravda, nebo jde jen o povídačky?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 31. 07. 2022 14:00

O hrad Overlook se začala zajímat také spisovatelka Pamela Schuffert, která se mu věnovala ve své knize Satanism In America Today. Píše, že vzýváním temného pána se zaobírali jak studenti obětující zvířata kvůli úspěchu, tak i nejbohatší a nejvlivnější lidé. Ti se prý snažili zajistit si Ďáblovu přízeň vražděním vlastních novorozeňat.

Zrod hradu Overlook

V roce 1912 začal Fred Loring Seely, zeť farmaceutického magnáta Edwina Wileyho Grovea, stavět vpravdě velkolepou a ambiciózní stavbu. Rozkládala se na 29 akrech vesnické půdy, kterou získal na vrcholu Sunset Mountain. Po nějaké době se z toho zrodilo vskutku monstrózní sídlo, kterému nikdo neřekl jinak než hrad.

Impozantní budovu obklopoval rozsáhlý park s fontánami, anglickými zahradami, oborou s jeleny a skleníkem. Brzy se začal celý dům považovat za jeden z divů regionu. Svým vzhledem navíc připomínal palác z pohádky. Dostal jméno hrad Overlook, ale říkalo se mu také Seelyho hrad.

Děsivé únosy

Pamela Schuffert měla v horách Blue Ridge, kde se hrad Overlook nachází, uniknout o vlásek hned několika pokusům o únos. Kdyby se to satanistům podařilo, prý by ji spolu s ostatními děvčaty odvezli ve stěhovacích vozech do jeskyní poblíž Tennessee. A tam by byly brutálně obětovány. To se ale zdá poněkud nereálné. Kolona stěhováků by určitě vzbudila u policie zájem. Stejně vratká je i teorie, že se tam schází kult pedofilů.

Pamela ale nebyla jediná, kdo se na hrad díval přes prsty. V devadesátých letech minulého století zachvátila Ameriku takzvaná Satanská panika. Uctívači Ďábla měli prý číhat na své oběti doslova na každém rohu. Pomalu a jistě se také měli angažovat v politice, aby se zmocnili světovlády. A Seelyho hrad se přímo nabízel k tomu, aby byl považován za jakési jejich ústředí. Častokrát se po jeho okolí měly procházet zahalené postavy. A aby to bylo kompletní, měly se k satanistům údajně přidat i čarodějnice. I když slovo přidat není zcela přesné. Prý mezi sebou sváděli bitvy a vrhali po sobě všelijaké pekelné věci.

Skutečnost, nebo pouhý mýtus?

Hrady svým způsobem vždy přitahovaly temné legendy. Velkou roli v tom hraje i jejich grandióznost. Když se tato, na první pohled temně vyhlížející stavba spojí s masovou hysterií, je téměř jisté, že se dříve či později vynoří městské legendy. Ať už ale na hradu Overlook viděl kdokoli cokoli, nic z toho se nedalo prokázat. Zda šlo o rejdiště satanistů, se asi už nikdy nedozvíme.

Zdroje informací: 

Wikipedia.org: Overlook Castle

Mysteriousuniverse.org: Tales of satanist weirdness at the Overlook Castle of North Carolina

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články