Svatba šíleného vraha Richarda Ramireze: Nevěstu prý přitahovala jeho krása, laskavost a nevina

Sériový vrah Richard Ramirez: Doreen Lioy věřila v jeho nevinu, vzala si ho v San Quentinu
Zdroj: Wikimedia Commons/Los Angeles Police Department, Public domain

Popularita sériových vrahů někdy přesahuje stránky novin. Maniak Richard Ramirez se stal skutečnou hvězdou a idolem mnoha žen. Doreen Lioy byla natolik přesvědčená o jeho nevině a přitažlivosti, že mu napsala desítky dopisů a nakonec se za něj vdala. Co ji vedlo k tomu, že pojala za manžela takové nevyzpytatelné monstrum?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 07. 11. 2022 16:00

Po 11 letech psaní milostných dopisů se Doreen Lioy konečně provdala za muže svých snů. Měla velkou radost, svět však byl jejím rozhodnutím šokován. Obřad se konal v roce 1996 ve státní věznici San Quentin. Přestože byl Ramirez odsouzen na základě nezvratných důkazů, Doreen věřila, že je nevinný.

Nevinná dívka a sériový vrah Richard Ramirez

Doreen Lioy se narodila v Burbanku v Kalifornii v roce 1955. Ač se o jejím soukromí ví málo, pravděpodobně se soustředila pouze na školu a kariéru v žurnalistice. V žádném případě nebyla tak divoká jako Ramirez. Na přelomu 70. a 80. let pracovala pro časopis Tiger Beat, kde se setkávala s nadějnými celebritami.

Richard Ramirez vyrůstal v texaském El Pasu. Otec ho údajně týral a způsobil mu mnohačetná poranění hlavy. Jeho bratranec Miguel mu zase vyprávěl, jak během války ve Vietnamu mučil zajaté ženy. Když bylo Ramirezovi 13 let, na vlastní oči viděl, jak Miguel zavraždil svou manželku. Zanedlouho se začal zajímat o satanismus, bral drogy a potýkal se zákonem. Po přestěhování do Kalifornie zavraždil minimálně 14 lidí. Dopustil se také několika přepadení, vloupání a znásilnění. Díky nové databázi otisků prstů a svědectví jedné z obětí se policii podařilo vraha identifikovat. Byl zatčen poslední srpnový den roku 1985. Když lidé poznali Ramireze na ulici, bili ho, dokud nedorazila policie.

Manželství Richarda Ramireze

Když Ramirez putoval za mříže, Doreen si uvědomila, že ji velmi přitahuje. Nevadilo jí, že jedné z obětí téměř sťal hlavu  a druhé vypíchl oči. Trvala na jeho nevině, což dokazovalo 75 dopisů, které mu do vězení poslala. A hájila ho i veřejně. Měl to být laskavý, zábavný a okouzlující člověk.

Když byl Ramirez 7. listopadu 1989 odsouzen k smrti, začala ho navštěvovat téměř každý den. V roce 1996 pak uzavřeli ve vězení sňatek. Pro sebe koupila zlatý prstýnek, pro Richarda platinový, neboť satanisté prý zlato nenosí. Prakticky vše, až na prostředí, připomínalo klasickou svatbu. Jen kněz raději vynechal větu: „Dokud vás smrt nerozdělí..."

Konec velké lásky

Přátelé a rodina Doreen byli v šoku. Příbuzní se jí zřekli a novináři zase nemohli pochopit, proč kvůli němu zavrhla celý svůj život. Přesto si nedala říct a svého manžela nadále bránila, i když věděla, že jednu věc jí nikdy nedá - děti. A možná právě proto se nakonec přestali scházet. Došlo k tomu několik let před Richardovou smrtí. A snad za tím stálo to, že zjistila, že mezi jeho oběťmi byl i devítiletý chlapec...

Ramirez se trestu smrti nedožil. Skolila ho rakovina. Po Doreen se slehla zem. Není známo, zda se s rodinou udobřila, ani kde žije. Její další osud zůstává jednou velkou záhadou.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Richard Ramirez

Allthatsinteresting.com: Meet Doreen Lioy, The Woman Who Married A Satanic Serial Killer On Death Row

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články