Vymírající sekta kanibalů: Aghóríové míří za osvícením skrze nekrofilii a zanedbanou hygienu

Vymírající sekta kanibalů: Aghóríové míří za osvícením skrze nekrofilii a zanedbanou hygienu
Zdroj: Wikimedia Commons/Christopher Michel, CC BY-SA 2.0

V současnosti jen velmi málo kultů vzbuzuje tolik vášní jako Aghóríové. Tato hinduistická sekta totiž není kontroverzní jen pro svou zálibu v kanibalismu, ale rovněž pro nekrofilii a bizarní využití lidských lebek.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 26. 03. 2022 11:00

Přesný počet členů kultu nelze zjistit, na konci 19. století se ale předpokládalo, že těchto asketů žijících ve městě Váránasí, jenž leží na západním břehu řeky Gangy, bude asi dvě stě až tři sta. V současnosti jejich řady notně prořídly. Jádro pravověrných následovníků je zřejmě tvořeno pouhými dvaceti lidmi.

Bůh existuje ve všem

Aghóríové věří především v boha Šivu, jehož ženským protějškem je Kálí. Tu, jakožto bohyni smrti, uctívají konzumací lidského masa, alkoholem a sexem. Tvrdí také, že Bůh přebývá prakticky ve všem. Proto nepohrdnou ani výkaly a tělními tekutinami. Cizí jim však není ani nekrofilie.

Sexuálním stykem s mrtvolou se snaží najít krásu i tam, kde bychom ji nikdy nehledali. Pokud se člen kultu dokáže během tohoto aktu, nebo při pojídání lidského mozku, soustředit jen na Boha, a nic jiného okolo sebe nevnímat, nachází se na správné cestě.

Zvrácený rituál Aghóríů

Důležitá je rovněž černá magie, často v noci smilní s nebožtíky, neboť věří, že díky tomu mohou přivolat nadpřirozené síly. Vše probíhá na hřbitově. Přítomné jsou i ženy, jež jsou obaleny do popela z mrtvol, které prošly kremací. Do náboženského vytržení se dostávají pomocí bubnů a manter. Také je důležité, aby v této době menstruovaly.

Pro většinu z nás jsou tyto praktiky odporné, oni sami se však považují za mírumilovné bytosti. Nevadí jim ani sdílet jídlo se psy a krávami. A když jsme u stravy, místo talíře používají lidskou lebku. Z té také pijí kořalku nebo ji používají při žebrání a kolemjdoucí jim do ní dávají různé dary.

Cesta k nirváně podle Aghóríů

Aghóríové jsou také přesvědčeni o tom, že svou duši mohou osvobodit jen hlasitými nadávkami. Často se tak častují vskutku peprnými výrazy. A když chtějí někomu požehnat, proklejí ho. Nedají také dopustit na marihuanu. Možná proto jsou po většinu dne klidní. Najít někoho, kdo není pod vlivem, je téměř nadlidský úkol.

Na hygienu moc nedbají. Téměř nikdy si nestříhají ani nemyjí vlasy. Kladný vztah ale mají k různým šperkům a doplňkům. Kupříkladu stehenní kost používají jako vycházkovou hůl. Považují ji za symbol svého náboženství. Není jisté, zda s těmito praktikami dojdou k osvícení. Pravdou ale je, že jsou nedílnou součástí indické kultury.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Aghóriové

Mensxp:com: 10 Bizarre Truthts About The Mystic Aghori Sadhus That Will Leave You Completely Baffled

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články