Krvežízniví Thugové: Indická sekta zavraždila tisíce lidí. Prý tím zabránili soudnému dni

Krvežízniví Thugové: Indická sekta zavraždila tisíce lidí. Prý tím zabránili soudnému dni
Zdroj: Wikimedia Commons/William Carpenter, Public domain
Thugové se zaměřovali na cestující obchodníky a umělce.Vraždy páchali ve jménu bohyně Kálí.Thugové tvrdili, že pokud nepřinesou krvavé oběti, nastane konec světa.Šílenému řádění Thugů udělal přítrž až William Henry Sleeman. Poštval je proti sobě a zbytek sekty prakticky rozprášil.+ 1 fotka

Sekta Thugů byla skutečným postrachem Indie. Od 16. do 19. století docházelo po celém kontinentu k nevysvětlitelným zmizením cestovatelů. Jako by se po nich v noci slehla zem. Nikdo přesně nevěděl, co se jim stalo. A tak se cestovatelé rozhodli, že budou pro větší bezpečí cestovat po skupinkách. Jenomže právě to Thugové chtěli...

Kamil Šivák
Kamil Šivák 27. 10. 2021 11:00

Thugové byli sektou, nebo chcete-li tajným kultem, jenž uctíval bohyni Kálí, a to skrze prolitou krev. Jejich vůdce Behram byl ze všech nejhorší. Ten se se svými přívrženci vydával za obchodníka anebo umělce a lákal ostatní k sobě. Apeloval na to, že čím větší počet lidí bude cestovat spolu, tím to bude bezpečnější. Když si získal důvěru, zaútočil...

Zdatný škrtič

Behram a jeho tlupa hrdlořezů čekali na to, až se skupina cestovatelů rozroste natolik, aby mohli za jednu noc zabít několik desítek lidí. Pak počkal, až všichni usnou a začal procházet tábor. Vybranou oběť chytili jeho dva pomocníci za ruce a nohy, Behram ji pak uškrtil hedvábnou látkou. Mrtvolu následně okradli a ukryli na bezpečném místě.

Behram byl obzvláště nadaný škrtič. Narodil se v šedesátých letech 18. století na severu Indie. O jeho životě je jen málo informací. Ví se třeba, že v šátku nosil medailonek. Ten vždy oběti přitiskl na ohryzek, aby škrcení zintenzivnil. Jeho řádění učinili přítrž až Britové, kteří začali zemi ve třicátých letech 19. století kolonizovat.

Lest na sektu Thugů

Superintendant William Henry Sleeman použil vůči Thugům klasickou fintu. Nabízel imunitu výměnou za relevantní informace o dalších členech sekty. Mezi nimi tak zavládla panika. Nikdo nevěděl, zda může věřit i svému nejlepšímu příteli. Co když byl podplacený Brity? Během následujících deseti let byla tato zločinecká organizace zcela rozprášena.

Mezi zadrženými byl i samotný Behram, který měl údajně zavraždit až 150 lidí. Když k tomu připočteme ostatní členy sekty a délku její existence, vyjdou nám z toho desetitisíce, ne-li statisíce zabitých. Pokud by se Behramovo tvrzení skutečně zakládalo na pravdě, patřil by mezi nejhorší indické vrahy. Záleží ale na tom, zda si realitu trošku nepřikrášlil.

Vraždy pro dobro lidstva

Další Behramův osud není znám. Buď byl oběšen, nebo propuštěn na svobodu výměnou za svědectví, jenž vedlo k dopadení dalších členů. Zajímavé ale je, že Thugové byli přesvědčeni o své nevině. Prý se jen snažili zachránit svět před hněvem bohyně Kálí. Kdyby jí nepřinášeli oběti, nastal by soudný den. Ve většině případů šlo ale o obyčejnou chamtivost, která Thugy přiměla páchat brutální vraždy.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Thuggee

Allthatsinteresting.com: The terryfying thugs of India that would put any of today’s gangs to shame

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články