Bezcitný lovec žen z Aljašky: Robert Hansen své oběti svlékl a pak je pronásledoval v divočině

Bezcitný lovec žen z Aljašky: Robert Hansen své oběti svlékl a pak je pronásledoval v divočině
Zdroj: Unsplash.com
Herec John Cusack je ve filmu Zmrzlá zem až neuvěřitelně podobný skutečnému vrahovi Robertu Hansenovi, který prý v lesích Aljašky znásilnil a zavraždil až 21 žen.Změna rolí. V Con Airu Cusack zatýkal Nicolase Cage, ve Zmrzlé zemi je to naopak.Robert Hansen se zaměřoval na prostitutky, které vylákal k sobě, pak je znásilnil a pustil je „na svobodu“ v lese.
Poté je lovil a až na jeden případ byl úspěšný.+ 2 fotky+ 3 fotky

Sériový vrah Robert Hansen se ke svým obětem choval jako lovec ke zvěři. Unesl je do hlubokých aljašských lesů, dal jim pár minut náskok a začal je pronásledovat. Za mříže ho dostala až dívka, které se podařilo utéct. O jeho řádění byl také natočen film s názvem Zmrzlá zem s Nicolasem Cagem a Johnem Cusackem.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 08. 02. 2021 14:00

Robert Christian Hansen se narodil 15. února 1939 v Iowě. Byl to americký sériový vrah, který měl mezi roky 1971–1983 na Aljašce zavraždit až 21 žen a dívek. U soudu se však přiznal pouze ke čtyřem zabitím. Zemřel v roce 2014 ve věku 75 let.

Z pekaře lovcem

Zpočátku by jen málokdo hádal, že se z Roberta Hansena stane nebezpečný predátor. Vyrůstal v rodině pekaře a sám se podílel na chodu rodinné pekárny. Ve škole trpěl akné a koktavostí, raději se stranil kolektivu, aby nebyl cílem posměšků. Kvůli tomu, že si ho hezké dívky nevšímaly, je nenáviděl a snil o kruté pomstě. V sedmnácti se rozhodl vzít svůj život do hrsti a narukovat do armády. Tam si odkroutil rok, pak přestoupil na policejní akademii, kde se stal asistentem instruktora. Ke štěstí mu už jen chyběla druhá polovička, kterou našel v roce 1960. Tady se můžeme na chvíli zastavit u toho, že byl ženat hned dvakrát a měl dvě děti.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Grim Podcast (@grimpodcast)

Jako první mstu za středoškolská příkoří si zvolil podpálení školních autobusů, za což si vysloužil tříleté vězení a rozvod. Novopečená manželka toto nehodlala snášet. Na svobodu se vrátil po roce a půl. S druhou manželkou Darlou se později přestěhoval do města Anchorage na Aljašce, kde se stal, asi poprvé v životě, oblíbeným. Všichni si ho vážili pro lovecké umění a získával si je také otevřením malého pekařství. Po pár měsících se však kvůli drobným krádežím dostal znovu za mříže. A právě tehdy u něj psychiatři odhalili bipolární afektivní poruchu.

Hon začíná

Ač měl Hansen zabít až jednadvacet žen, podívejme se na dva případy, ze kterých jeden dopadl naštěstí dobře. Pro tanečnici Sherry Morrow byl bohužel konečnou 17. listopad 1981, kdy ji Hansen v baru nabídl focení. Dívka s vidinou snadno vydělaných peněz dychtivě souhlasila a nechala se zavést až do jeho domu. Tam ji brutálně znásilnil a poté v malém letadle dopravil k řece Knik, kde měl srub. Vypustil ji nahou do lesa a po několika minutách se vydal po jejích stopách. Zmatená dívka byla snadným cílem.

Štěstí v neštěstí měla teprve sedmnáctiletá prostitutka Cindy Paulson. I tu u sebe doma Hansen znásilnil a poté svázanou unesl na letiště. Cindy však využila moment překvapení, a když Hansen nastupoval do letounu, dala se na útěk. Naštěstí se jí podařilo zastavit auto, které ji pak odvezlo na policii. Následné vyšetřování však dalo detektivům zabrat, protože vrahovi poskytl „neprůstřelné” alibi kamarád.

Neviděl na tom nic špatného

S identifikací vrahových obětí pomohla letecká mapa, do které si Hansen značil místa pro hroby. Přesto neustále zapíral, měnil výpověď a nakonec se doznal k pouhým čtyřem vraždám. Lítost neprojevil, vždyť šlo „jen“ o prostitutky. Policisté mu však postupně prokázali alespoň 17 zabití, za které dostal souhrnný trest 461 let natvrdo. Zbytek života strávil v nápravném zařízení Spring Creek.

Jeho osudem se v roce 2013 inspiroval snímek Zmrzlá země. Hansena si zahrál John Cusack a po stopě mu jde policista s tváří Nicolase Cage.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Robert Hansen

Medium.com: The Hunter: Alaska’s Most Notorious Serial Killer

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články