Malování lidskou krví i pohlavními orgány: Bizarní umělecké techniky současnosti

Malování lidskou krví i pohlavními orgány: Bizarní umělecké techniky současnosti
Zdroj: Wikimedia Commons/Jimmy Wales, CC BY-SA 3.0
Millie Brown se rozhodla malovat pomocí zvratků. A nutno dodat, že se jí to celkem daří. Je žádanou umělkyní. Oblíbila si ji i Lady Gaga. Val Thompson se soustředí na malebné skotské krajinky.+ 3 fotky+ 4 fotky

V umění došlo k mnoha změnám. Kdysi se malíři neobešli bez štětce a palety, dnes potřebují vlastní zvratky, krev a pohlavní orgány. Kdo patří mezi nejšílenější malíře současnosti?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 10. 05. 2021 16:30

Všichni výtvarníci, o kterých budeme psát, mají jedno společné - ke vzniku jejich děl jim pomáhá vlastní tělo. Tedy až na Val Thompson. Ta do svých barev přimíchává popel zesnulých. Její obrazy, stejně jako u ostatních, slaví úspěch a jsou na velmi vysoké úrovni. Talent se holt nezapře...

Zaujala i Lady Gaga

Angličanka Millie Brown maluje skutečně nevkusným způsobem. Vypije litr sójového mléka, jenž je obarveno speciální směsí, pak si strčí prsty do krku a začíná tvořit. Tento postup několikrát opakuje. Záleží na tom, kolik barev chce na obraz použít. Její technika zaujala i zpěvačku Lady Gaga, která si nechala pozvracet šaty. Kdyby i vás okouzlilo Milliino umění, připravte si několik stovek tisíc korun. Je totiž velmi žádaná.

Val Thompson ze Skotska se věnuje kresbám pěkných krajinek, které jako by vypadly z historických románů. Jejich vznik ale již tak romantický není. Malířka totiž do barev přimíchává lidský popel. Na počátku své kariéry byla jediná na světě, kdo tuto techniku používal. Nyní musí bojovat s konkurencí. Její dílo byste si pořídili za v přepočtu asi dvacet tisíc korun.

Praktický nástroj

Vinicius Quesada z Brazílie používá na své obrazy lidskou krev, kterou přimíchává do červené barvy. Ale nebyl by to správný surrealismus, kdyby se umělec nesnažil co nejvíce šokovat. Kromě krve do barev přidává i moč. Neméně skandální jsou také náměty jeho děl. Můžeme na nich vidět třeba zvířata stažená z kůže či kouřící opice.

Tim Patch alias Pricasso tvrdí, že používá velmi praktický nástroj, má ho totiž neustále u sebe. Řeč je o jeho penisu, kterým dokáže vykouzlit skutečně podařené obrazy. Když je potřeba, přidá i hýždě. Se svým uměním vystupuje naživo, hlavně na erotických veletrzích. A co maluje nejčastěji? Politiky a celebrity. Nevyhýbá se ale ani úspěšným lidem. Namaloval třeba jednoho ze zakladatelů Wikipedie, Jimmyho Walese, jehož obrázek můžete vidět na začátku článku.

Zdroj informací:

Wikipedia.org: Millie Brown, Pricasso

Instagram: Val Thompson Art

Culturacolectiva.com: The street artist who uses blood and urine to question the systém

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články