George Clooney slaví 58. narozeniny: Ve své první roli vypadal jako pořádné ucho, dnes je idolem žen

George Clooney dozrál do krásy
Zdroj: archiv
George Clooney v roce 1985Svou kariéru odstartoval v seriálu PohotovostGeorge Cloony v dosti nelichotivém účesu ve filmu Báječný denClooney v prvním sitcomu The facts of life+ 8 fotek+ 9 fotek

Hollywoodský herec, režisér a producent George Clooney, který patří k nejoblíbenějším celebritám současnosti, nebyl vždy takový krasavec. Ve svých začátcích dokonce vypadal jako pěkné ucho. I tak se z něj ale stala hvězda, která má na svém kontě krimikomedie, romantické i válečné filmy, sci-fi i kontroverzní politická dramata, z nichž některá sám režíroval.

Petra Járková
Petra Járková 06. 05. 2019 08:00

Dnes slaví hollywoodský herec a idol žen George Clooney 58. narozeniny. Pojďme zavzpomínat na jeho zásadní role, díky kterým se stal hvězdou první velikosti po celém světě.

Nutno podotknout, že George rozhodně nebyl vždy takový fešák, jako je teď a ve svých začátcích působil spíše úsměvně.

The Facts of Life

Právě o téhle debutové roli je řeč. Zde Clooney rozhodně nepůsobí jako lamač dívčích srdcí. Jedná se o populární sitcom The Facts of Life, který se začal vysílat v roce 1985.

Doug Ross – Pohotovost

Ještě předtím, než se Clooney stal filmovou hvězdou, potěšil mnoho žen u televizních obrazovek jako doktor Doug Ross. Pohledného a sympatického lékaře pracujícího na pediatrii toužila mít doma snad každá divačka.

Jack Taylor – Báječný den

Amerického herce momentálně v romantických filmech nevídáme, a proto mají mnozí z nás pro tuto romantickou komedii slabost. Nejde o umělecky hodnotný snímek, ale o příjemnou a úsměvnou romanci mezi Georgem a Michelle Pfeiffer, na které se moc hezky kouká.

Jack Foley – Zakázané ovoce

Jak uděláte z bankovního lupiče sexy chlápka? Najmete Clooneyho. Zlodějíček Jack Foley má štěstí, když při své poslední loupeži narazí na federální agentku Sisco (Jennifer Lopez (48)). Kočkování mezi dvěma hereckými idoly přebíjí i celkem pokulhávající příběh.

Ulysses Everett McGill – Bratříčku, kde jsi?

Clooney obvykle hraje role nažehlených sympaťáků v padnoucím obleku, takže vidět ho jako vůdce party zmatených vězeňských uprchlíků (kde mu to pochopitelně sluší i v pruhovaném mundúru) je celkem osvěžující zážitek.

Danny Ocean – Dannyho parťáci

Danny Ocean je sice zloděj, ale k ambicióznímu úkolu vyloupit kasino v Las Vegas přistupuje s takovým sebevědomím, že není těžké k němu zahořet sympatiemi.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články