Nejstrašidelnější budovy světa: V jedné se bál i samotný Al Capone

Nejstrašidelnější budovy světa: V jedné se bál i samotný Al Capone
Zdroj: Wikimedia Commons/Carol M. Highsmith/Pennsylvania Department of Corrections/FBI, Public Domain
Bílý dům: Je libo duch Abrahama Lincolna?Tower of London: Zde můžete potkat bezhlavou Annu Boleynovou.Eastern State Penitentiary: Tady se prý bál i samotný Al Capone.Al Capone strávil Eastern State Penitentiary devět měsíců, které mu vyneslo držení nelegální zbraně.+ 3 fotky+ 4 fotky

Na těchto místech byste nechtěli být ani za bílého dne. Hemží se to tam tak silnou paranormální aktivitou, že člověk začne pochybovat o tom, zda lze vše vysvětlit pouze vědeckými metodami. Pojďme se tedy spolu podívat na několik nejděsivějších budov světa.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 10. 12. 2020 13:00

Vězení, venkovská sídla a dokonce i Bílý dům. Všem těmto místům se paranormální jevy nevyhýbají, podle některých svědectví se tam můžete setkat s duchy a slyšet různé nevysvětlitelné zvuky či hlasy.

Whaley House, Kalifornie, USA

Dům z roku 1857 stojí v kalifornském městě San Diego a vedle toho, že jde o veřejnosti přístupné muzeum, v něm také straší. „Během té spousty let, kdy jsem večeřela v Old Town Mexican Cafe, které stojí naproti tohoto strašidelného domu, jsem viděla, že okna ve druhém patře domu jsou stále otevřená, i když poslední návštěvníci už dávno odešli. I já jsem tento dům navštívila a pociťovala jsem v něm silnou energii, která byla doprovázená aromatem doutníku a parfému, jenž vyplňoval místnosti a chodby domu,“ říká znepokojivě spisovatelka Regula de Traci o osobní zkušenosti z Whaley House.

Raynham Hall, Norfolk, Anglie

Venkovské sídlo Raynham Hall v anglickém Norfolku sloužilo přes tři sta let rodině Townshendových. Byla v něm pořízena jedna z nejslavnějších fotek ducha – světoznámá Brown Lady, která schází po schodišti.

Myrtles Plantation, Louisiana, USA

Rozlehlé historické sídlo si v roce 1796, prý na místě bývalého indiánského pohřebiště, nechal v louisianském městečku St. Francisville postavit generál David Bradford, který jej pojmenoval Laurel Grove. Jde o jedno z nejděsivějších míst světa, neboť tady má vyskytovat až dvanáct duchů. Traduje se také, že zde došlo k deseti vraždám, ale historické záznamy uvádějí pouze jednu.

Pravděpodobně nejznámější entitou je Chloe, otrokyně patřící pozdějším majitelům domu, Clarku a Sáře Woodruffovým. Podle jedné z legend měl Clark nutit Chloe k tomu, aby se stala jeho milenkou. Podle jiné zase příliš často naslouchala za dveřmi, a tak jí Clark nebo Sára uřízli ucho. Ona pak upekla otrávený koláč, ale její msta nevyšla a po prozrazení byla oběšena.

Eastern State Penitentiary, Filadelfie, USA

Bývalé vězení ve Filadelfii bylo otevřeno v roce 1829 a je považováno za první moderní detenční zařízení na světě, neboť se zde zavedla samovazba jako forma rehabilitace. V červnu 2007 se v jeho zdích natáčela epizoda amerického pořadu Most Haunted a štáb byl i v cele slavného Al Caponeho, který zde trpěl téměř rok. Dva z filmařů v průběhu návštěvy omdleli a Yvette Fielding, která pořadem provází, uvedla, že nikdy v životě nebyla na místě s tak velkou koncentrací zla.

Tower, Londýn, Anglie

Palác a pevnost Jejího Veličenstva, nazývána také jako Tower of London (nebo jednoduše jen Tower), je historická památka v centru Londýna, na severním břehu řeky Temže. Snad nejznámějším duchem, pohybujícím se v tomto objektu, je Anna Boleynová, jedna z manželek Jindřicha VIII., které byla v Toweru sťata hlava. Její duch bývá spatřen při mnoha příležitostech. Někdy se prochází v zahradě, jindy se zase objevuje v kapli.

Bílý dům, Washington DC, USA

Oficiální sídlo nejvyšších představitelů USA je dominantou Washingtonu přes 200 let. Po smrti Williama Henryho Harrisona, který jako první americký prezident zemřel v Bílém domě, bylo prý slyšet slyšel zvuky z podkroví ve třetím patře. Andrew Jackson zase tvrdil, že straší v jeho ložnici a na chodbách byl spatřen i duch první dámy Abigail Adamsové. Nejčastěji se zde ovšem zjevuje Abraham Lincoln. Eleanor Rooseveltová věřila, že ji jeho duch pozoruje při práci. Další z úředníků Rooseveltova kabinetu vypověděl, že taktéž spatřil Abrahama Lincolna - seděl na posteli a zouval si boty.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články