Paula Dietz žila 34 let se sériovým vrahem, a nevěděla o tom. Porodila mu dvě děti, po jeho odhalení se psychicky zhroutila

Paula Dietz žila 34 let se sériovým vrahem, a nevěděla o tom. Porodila mu dvě děti, po jeho odhalení se psychicky zhroutila
Zdroj: Unsplash

Po celá desetiletí byla Paula Dietz zcela obyčejnou a normální účetní, manželkou a matkou. Za svého manžela Dennise byla vdaná dlouhých 34 let. Myslela si, že ho dokonale zná. Pak ale přišlo šokující odhalení - Dennis byl jedním z nejsadističtějších sériových vrahů v historii Ameriky.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 11. 08. 2023 16:00

Když se v roce 1970 poznali, Paula absolutně netušila, že tento veterán amerického letectva a elektrotechnik, který se tak vzorně stará o její dvě děti, je šílenec. Až po jeho dopadení se dozvěděla, že právě díky svým znalostem elektřiny se dokázal vloupat do domů svých nebohých obětí.

Milostný příběh Pauly Dietz a Dennise Radera

Paula Dietz se narodila 5. května 1948 v kansaském Park City. Většinu dostupných informací o její osobě se veřejnost dozvěděla až po zatčení Radera alias vraha BTK. Předtím totiž žila zcela poklidným a nenápadným životem. Od raných let byla vychovávána dle křesťanských pravidel otcem inženýrem a matkou knihovnicí.

Po absolvování střední školy v roce 1969 přešla Dietz na univerzitu ve Wichitě, kde získala bakalářský titul v oblasti účetnictví. Ve stejném roce potkala v kostele Radera, do něhož se velmi rychle zamilovala. Navenek totiž působil jako velmi milý člověk. Ve skutečnosti ale již jako dítě zabíjel jen tak pro radost malá zvířata. V dospělosti pak začal snít o tom, jak mučí bezmocné ženy. A tak se v roce 1971 konala veselka, aniž by Paula tušila, že se její milý rád fotí ve spodním prádle a oddává autoerotickému dušení.

Manželství se sériovým vrahem

Paule se 30. listopadu 1973 splnil sen - byla těhotná. O devět měsíců později porodila syna Briana. Jen o šest týdnů později spáchal její manžel první vraždu. V lednu 1974 se vloupal do domu osmatřicetiletého Josepha Otera a jeho ženy Julie. Oba je uškrtil před zraky jejich dětí. Následně odvlekl jedenáctiletou Josephine a devitiletého Josepha do sklepa. Chlapce udusil, dívku oběsil na trámu. Když umírala, začal masturbovat. Než utekl, pořídil si několik fotografií. Nezapomněl si také vzít Josephinino spodní prádlo.

Během následujících 17 let se dopustil dalších šesti vražd. Mezitím se Paule narodila dcera Kerri. Dennis se k oběma dětem choval jako vzorný táta. Jeho žena tak neměla důvod ho z něčeho podezřívat. Jen jednou našla podivnou báseň s názvem Shirley Locks. Dennis jí však řekl, že to má do školy (vzdělával se večerně). Ve skutečnosti psal o své další oběti, šestadvacetileté Shirley Vian. Podruhé si všimla, že Dennis připisuje k novinovým článkům o BTK vrahovi podivné poznámky. Všimla si, že má zvláštní stejně strašný rukopis jako vrah v uveřejněných dopisech. Odbyla to však jen slovy, že mají oba tentýž škrabopis.

Pravda vychází najevo

Rader byl dopaden po 15 letech od své poslední vraždy. Během domovní prohlídky byly nalezeny fotografie a spodní prádlo jeho obětí. Než se v červnu roku 2005 ke všemu přiznal, Paula stále dokola tvrdila, že je nevinný. Poté veškerý kontakt zrušila. Nepřišel mu od ní už ani jediný dopis. Ještě tentýž den požádala o takzvaný nouzový rozvod s odkazem na velký stres, který zrovna prožívala. Soud jí vyhověl. Její ex byl zase odsouzen k deseti doživotním trestům.

A co dělá Paula dnes? Prodala dům a od té doby se po ní slehla zem. Dle její dcery Kerri, která v roce 2019 vydala monografii pojednávající o životě s vrahem, trpí její matka posttraumatickou stresovou poruchou, protože skutečně o ničem nevěděla. Jak řekl jeden z policistů, byla skutečně dobrý člověk, kterého by v životě něco takového nenapadlo ani v tom nejhorším snu.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Dennis Rader

Allthatsinteresting.com: The Disturbing Story Of Paula Dietz And Her Marriage To Dennis Rader - The Infamous BTK Killer

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články