Život s vraždícím klaunem: Manželka Johna Waynea Gacyho trpěla jeho impotenci i nasládlý zápach v domě

Manželka Johna Waynea Gacyho: Carole Hoff netušila, že žije po boku sériového vraha
Zdroj: Wikimedia Commons/Des Plaines Police Department, Public domain

John Wayne Gacy patří k nejhorším sériovým vrahům 20. století. Svět se o něm dozvěděl až poté, co byl v prosinci roku 1978 zatčen a přiznal se k vraždám více než třiceti chlapců a mladých mužů. Pro jeho manželku Carole Hoff to byl neskutečný šok.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 11. 05. 2023 11:00

Carole se s Johnem znala od dětství. Na střední škole si dokonce jednou zašli rande. Pak se jejich cesty znovu spojily až v dospělosti. Gacy měl dům a úspěšný podnik, Carole byla svobodná matka s nedostatkem financí. Viděla to jako příležitost mít lepší život. John byl oblíbený, účastnil politických akcí, a ve volném čase bavil děti jako klaun Pogo. Co víc si přát...

Život Johna Waynea Gacyho

O raném životě a mládí Carole se toho moc neví. Zato Gacy prožil velmi traumatické dětství. Kdykoli hledal útěchu v matčině náruči, vzal si ho do parády jeho otec, který mu nadával, že je slečinka. A to nebylo zdaleka vše. Od sedmi let byl sexuálně obtěžován rodinným přítelem.

Kvůli krevní sraženině v mozku začal v jedenácti letech trpět výpadky paměti. Během léčby se přišlo také na srdeční vadu, která mu bránila ve sportu. Následně se stal velmi obézním. Jakmile se John mohl osamostatnit, opustil domov. Jeho první kroky mířily do Las Vegas, kde pracoval jako asistent v márnici. Tam si jednoho dne lehl do rakve s mrtvým chlapcem. Po nějaké době se mu ale přece jen zastesklo po domově, a tak se vrátil zpět.

Ve dvaadvaceti se přestěhoval do Springfieldu v Illinois, kde řídil obchod s obuví. Tam se také o devět měsíců později oženil Marylinn Myers, která mu porodila dceru a syna. John ale nevydržel na jednom místě. Když se přestěhoval do Iowy, začal se scházet se skupinkou obchodníků, kteří si libovali v drogách, pornografii a výměnách svých manželek. K tomu potají znásilňoval dospívající chlapce. Když se to provalilo, byl odsouzen na deset let za sodomii. Po dvou letech ho propustili za dobré chování. Nyní byl Gacy rozvedený, a tak hledal novou partnerku. A brzy ji našel.

Carole Hoff a vraždící klaun John Wayne Gacy

Navzdory tomu, že Gacy musel chvíli bydlet u své matky a dodržovat večerku ve 22 hodin, dokázal s Carole obnovit dávný vztah. Tentokrát se do něho skutečně zamilovala. Když se pak přestěhoval do nového domu v chicagské čtvrti Norwood park, kde mimochodem již tlela mrtvola šestnáctiletého Timothyho McCoye, souhlasila Carole se svatbou.

Zatímco jejich dvěma dcerám, které se jim později narodily, nasládlý zápach nevadil, Carole si často ztěžovala, že někde v domě musí být mrtvé krysy. Gacy se vymlouval na myši a děravou kanalizaci. Věřila mu.

Manželství ale později začalo haprovat. Jednou ho konfrontovala se svým nálezem, řadou pánských peněženek, a John se hrozně rozzuřil. Začal demolovat nábytek. Věděla, že je bisexuální, ale když začal domů nosit spoustu fotek nahých mladíků, raději se s ním rozešla. Definitivně se s ním rozvedla v roce 1976. Tehdy ji fyzicky napadl během hádky o šekovou knížku.

Manželky Johna Waynea Gacyho

Gacy byl dopaden poté, co 11. prosince 1978 nahlásila Elizabeth Piest zmizení svého patnáctiletého syna Roberta. Vrah byl totiž najat na rekonstrukci lékárny, kde hoch pracoval. U Gacyho sice nenašli Robertovo tělo, ale objevili recept psaný na jméno jeho kamaráda. Po výslechu se k vraždě přiznal. Policie při další prohlídce domu našla ostatky 29 obětí. Zbytek vyhodil, obvykle do řeky. John Wayne Gacy dostal trest smrti.

Vrahova první manželka Marilynn se v roce 1979 znovu vdala. Přiznala, že ji šokovala jeho skutečná sexuální orientace. Hrubý na ni nikdy nebyl. Carole Hoff na druhou stranu jen dokola hovořila o smradu, sbírce peněženek a Gaycyho impotenci, když měl mít sex se ženou. Informace o jejím současném životě nejsou k mání. Posledním známým místem jejího pobytu je Chicago.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: John Wayne Gacy

Allthatsinteresting.com: Inside The Disturbing Marriage Of Carole Hoff And John Wayne Gacy

Zpěvák Radek Banga o bolestném dětství: S manželkou Veronikou prozradili, zda budou mít vůbec děti

Zpěvák Radek Banga o bolestném dětství: S manželkou Veronikou prozradili, zda budou mít vůbec děti

Související články

Další články