Pět let od smrti Buda Spencera: Jak na slavného herce vzpomíná krásná dcera Cristiana?

Pět let od smrti Buda Spencera: Jak na slavného herce vzpomíná krásná dcera Cristiana?
Zdroj: Wikimedia Commons/Michel Buchmann, CC BY-SA 4.0
Ač byl vystudovaný právník, věnoval se hlavně sportu, a to zejména vodnímu pólu......a plavání. Startoval na několika olympiádách a jako první Ital v historii uplaval sto metrů volným způsobem pod minutu.Nejvíce se však proslavil v takzvaných spaghetti  westernech, kde mu sekundoval Terence Hill.Byl rovněž pilotem. I proto ve filmech obvykle řídí sám všechno, co létá.+ 1 fotka+ 2 fotky

Bud Spencer, vlastním jménem Carlo Pedersoli, zemřel 27. června před pěti lety. Na plátně působil jako hrubián, který skáče ze střechy, nechá o sebe lámat židle a nic moc neřeší. Ve skutečnosti to byl ale velmi přemýšlivý člověk, který neváhal odjet do Amazonie, aby našel smysl života.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 27. 06. 2021 08:30

Bud Spencer byl italský herec, plavec, hráč vodního póla, pilot a podnikatel. Ve světě filmu se nejvíce proslavil takzvanými spaghetti westerny, ve kterých mu sekundoval jeho herecký kolega, a zároveň kamarád, Terence Hill.

Bud Spencer v Amazonii

„Můj otec byl pro mne doslova superhrdina,” píše jeho dcera Cristiana Pedersoli v knize Bud. Un gigante per papa. Jako dítě jsem si myslela, že je nezranitelný. Měl tak moc velké ruce! Ve svých filmech navíc dokázal zpacifikovat hned několik zloduchů najednou. V pubertě mi ale došlo, že to byla jenom hra. Ve skutečnosti byl zranitelný, a hlavně toužil po tom, aby našel smysl svého života."

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Cristiana Pedersoli (@cristiana_pedersoli)

Proto se v padesátých letech vydal do Amazonie. Co tam zjistil? Že žít se musí bez kompromisů a je také důležité akceptovat sám sebe, včetně negativních vlastností. Filozofie ale nebyla jeho jediným koníčkem. Měl tolik zájmů, že jinému člověku by na to nestačilo ani tisíc životů.

Tak trochu egoista Carlo Pedersoli

„Ráda jsem pokládala otci hlavu na břicho. On mne pak vždy chytil za ruku a řekl, že mi posílá pozitivní energii. Předal mi v životě spoustu lásky, jen kdyby nebyl takový egoista. Vše se muselo řídit podle něho. A když se ho má matka zeptala, proč nebere ohledy i na druhé, obvykle jí odpověděl, že kdyby každý hleděl v prvé řadě na sebe, měli bychom se mnohem lépe,” nechává Cristiana nahlédnout pod pokličku rodinného života se slavným hercem.

A dodala také, že mu nesměl nikdo sáhnout na jídlo. Pojil ho k němu fatálně milostný vztah. Vždy se celý rozzářil, když přišel čas na oběd nebo večeři. Nejvíce ze všeho ale měl rád snídaně. Dopřával si švýcarský sýr, čokoládu i džemy. Švýcarsko mu prý hrozně učarovalo. Miloval tamější přírodu i mentalitu obyvatel.

Děti Buda Spencera

Cristiana Pedersoli vzpomíná také na to, jak velkým zážitkem pro ni bylo, když ji otec brával na natáčení. Vstával v pět hodin ráno a pracoval až do pozdních večerních hodin. Když měl pauzu, vždy zašel do karavanu za rodinou.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Bud Spencer (@budspencerofficial)

„Hodně jsme se všichni nasmáli. Můj bratr ale na tátu hrozně žárlil. Vadilo mu, že všechnu pozornost strhává na sebe. V deseti letech jej před všemi udeřil a čekal, co se bude dít. Otec se jen zasmál a uklidnil ho. Já nežárlila nikdy, naopak jsem byla na něj pyšná...”

Zdroje informací:

Kxan36news.com: Cristiana Pedersoli about her father Bud Spencer

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články