Po vážné autonehodě prý byla mrtvá 5 let, dle lékařů to bylo 15 minut. O co šlo v příběhu Lindy Kramer?

Po vážné autonehodě prý byla mrtvá 5 let, dle lékařů to bylo 15 minut. O co šlo v příběhu Lindy Kramer?
Zdroj: Pixabay

Příběh Dr. Lindy Kramer spadá do kategorie prožitků blízké smrti. Po téměř fatální nehodě se ocitla v transcendentním stavu, který ji měl zavést až do samotného nebe, kde údajně strávila dlouhých pět let. Ve skutečnosti však šlo pouze o patnáctiminutovou epizodu, kdy byla lékaři v roce 2001 prohlášena za mrtvou.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 19. 07. 2023 11:00

Lindě se měly během "transu" zjevit nebeské bytosti, jenž obývaly vskutku přenádhernou krajinu. Ty jí poskytly hluboké duchovní vhledy, díky nimž prý pochopila, jak by se měli lidé k sobě navzájem chovat. Pojďme se tak blíže podívat na to, co se přesně stalo.

Mezi životem a smrtí

Cesta do "nebe" započala pro Lindu Kramer nehodou, která navždy změnila její život. Po těžké autonehodě balancovala na velmi tenké hraně mezi životem a smrtí. Zatímco její tělesná schránka ležela nehybně na nemocničním lůžku, mysl se měla vydat na úžasnou cestu za hranice pozemské existence.

Linda pak vypověděla, že si uvědomovala, že se její duševní stránka odpoutala od té fyzické. Zároveň ji zaplavil nebývale silný pocit klidu a oddání se. Byla přitahována k jasně zářivému světlu, které ji lákalo k tomu, aby se podívala za hranice lidského chápání. Tento, až éterický přechod, započal její pobyt na nebesích.

Pobyt v nebeské říši

V nebeské říši měla Linda vidět věci, které se příčily obecným přesvědčením, jimiž se řídí většina lidí. Setkala se také s nadpozemskými bytostmi, jenž směrem k ní vyzařovaly intenzivní pocit soucitu a pochopení. Působily na ni zároveň velmi moudře a sečtěle. Následné poznatky, které ženě tato stvoření předala, prý nešly vyjádřit obyčejným jazykem. Šlo tak spíše o citové vjemy, jenž se dotýkaly všech aspektů života.

Linda také hovořila o tom, že by měli lidé začít věřit v transformační sílu odpuštění a bezpodmínečnou lásku, neboť všechny bytosti jsou navzájem propojeny. Údajně byla svědkem scény, kdy se ztrápená duše v přítomnosti božského světla uzdravila a zbavila se všech negativních břemen z pozemského života. To vše měla doplňovat nádherná krajina plná zářivých barev a hudby, jenž rezonovala každou částí její duše.

Své zážitky sdílí s ostatními

Linda se rozhodla, že bude své prožitky sdílet s ostatními. Nabízí tím hlavně naději a útěchu lidem, kteří hledají ve svém životě určitý smysl. Ale i ona sama se změnila. Stala se chápající osobou, která naplno prožívá každý okamžik.

Přestože mnoho vědců zpochybňuje vjemy způsobené prožitky blízké smrti, podnítilo to spoustu lidí k vášnivému studiu spirituality. Naše existence, smrt i posmrtný život ještě v sobě stále ukrývá mnoho neznámých, které zatím ještě nikdo se stoprocentní jistotou neodhalil.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Prožitek blízké smrti

Historyofyesterday.com: Linda Kramer: The Woman Who Spent 5 Years In Heaven

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články