Nelítostný vůdce sekty: Měl být andělem a léčit lidi, místo toho si za vraždy posedí do roku 2095

Nelítostný vůdce sekty: Měl být andělem a léčit lidi, místo toho si za vraždy posedí do roku 2095
Zdroj: Pixabay

Přestože se měl kult Angel’s Landing potýkat s vážnými finančními problémy, jeho členové žili rozlehlém pozemku a v garážích jim parkovala řada velmi luxusních vozidel. Jak si ale takové bohatství mohl jejich vůdce Daniel Perez alias Lou Castro dovolit?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 25. 01. 2022 15:00

Lou Castro byl pro policisty pěkný oříšek. Zjistili totiž, že před příjezdem do Wichity neexistoval. Nenašli o něm ani jeden záznam. Přesto se tomuto muži odnikud podařilo místní přesvědčit o tom, že je andělem, který dokáže provádět lékařské zákroky a předpovídat budoucnost.

Vznik kultu Angel’s Landing

Mezi úplně první členy Perezova kultu Angel’s Landing patřila realitní makléřka Sara McGrath, která mu pomohla najít vhodný pozemek ke koupi. Musel ji tehdy velmi zaujmout, neboť se po pár týdnech k němu přestěhovala, spolu se svými dcerami Sarou a Emily. Sáře se to ale celé nelíbilo. Zatímco její matka hltala každé Danielovo slovo, ona byla přesvědčená o tom, že ve skutečnosti není žádným andělem, který přišel lidem pomoci.

A měla pravdu. Perez začal Saru brzy sexuálně zneužívat. Tvrdil, že ji tímto způsobem dokáže “napravit”. To ale nebylo ještě zdaleka vše. Aby Daniel dostál svým slovům, že umí předpovídat budoucnost, začal členům sekty prozrazovat, jak zemřou. A měl pravdu. Jeho predikce byly až děsivě přesné.

Vím, jak zemřeš

V roce 2003 měl Perez předpovědět Patricii Hughes, že uklouzne a utopí se v jejich bazénu. A skutečně se tak stalo. O tři roky později si “dáma s kosou” přišla i pro jejího manžela Briana, jenž zemřel za podivných událostí během opravy auta. Takové “nehody” neunikly pozornosti místních úřadů. Zatím ale nic nenasvědčovalo tomu, že by za nimi stál Perez.

Za dva roky došlo i na matku Sary. Osudnou se jí stala autonehoda. Policistům opět chyběly pádné důkazy, přesto byli přesvědčeni, že v tom má prsty vůdce kultu. Na pomoc si přivolali agenty z FBI, kterým se podařilo zjistit, že za falešným jménem Lou Castro se ve skutečnosti ukrývá Daniel Perez. Past sklapla v roce 2010. “Anděl” byl zatčen v Tennessee, kde se chtěl ukrýt, aby nemusel vypovídat o záhadných úmrtích členů svého kultu.

Konec vraždícího anděla

Detektivové během vyšetřování zjistili, že luxusní styl Perezova života nebyl výsledkem tvrdé práce. Mohl za něj vděčit životním pojistkám, které inkasoval po smrti lidí, jenž zabil. Celkově si přišel na více než čtyři miliony dolarů. K vraždám prvního stupně mu pak byly připočteny ještě znásilnění, sexuální zneužívání mladistvých a křivá výpověď. Na svobodu se bude moci dostat nejdříve v roce 2095, což je ale nereálné, neboť má na zádech již šest křížků.

Zdroje informací:

Heavy.com: Daniel Perez Now: Where Is Cult Leader ‘Lou Castro’ Today In 2020?

Grunge.com: The Messed Up Truth About Cult Leader Daniel Perez

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články