Dojímavé setkání po 19 letech: Trojčata od sebe oddělili ihned po porodu, stala se součástí tajné vědecké studie

Neuvěřitelný příběh slavných trojčat: Chlapci vyrůstali odděleně kvůli studii, která bude odtajněna až v roce 2066
Zdroj: Profimedia

Příběh trojčat, která se potkala až na prahu dospělosti, není výmyslem scenáristů. David, Eddy a Bobby vyrůstali odděleně kvůli studii, která je vlastně dodnes utajená. Její výsledky se mají zveřejnit až v roce 2066.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 29. 05. 2023 11:00

Tato tři jednovaječná trojčata rozdělili ihned po jejich narození. Po 19 letech se však, dílem náhody, znovu setkala. Sourozenci pak začali pátrat po tom, proč je od sebe odloučili. Když zjistili pravdu, byl to pro ně opravdový šok.

Podivuhodné setkání

Devatenáctiletí mládenci Bobby Shafran a Eddy Galland se poprvé setkali na vysoké škole v roce 1980. Bobby si první den strávený v kampusu Sullivan County Community College myslel, že než si najde kamarády, bude se cítit osamělý. Jenomže studenti ho okamžitě vřele přivítali, dokonce dostal několik polibků od dívek. Jakmile však uslyšel, že ho oslovují Eddy, věděl, že tady něco nehraje.

Na chodbě koleje se Bobby srazil s Michaelem Domnitzem, nejlepším kamarádem tolik zmiňovaného Eddyho. Michael ihned věděl, že našel Eddyho dlouho ztracené dvojče. Okamžitě odjeli za ním. Jeli tak rychle, že je zastavili policisté. Šok obou mladíků si jistě dovedete představit. A bylo to o to intenzivnější, že měli úplně stejný účes, smích i IQ (148).

Není divu, že jejich tváře začaly brzy plnit stránky novin. Byl to naprostý hit. To ale ještě netušili, že když jejich fotky uviděl devatenáctiletý mladík David Kellman, hned omdlel. Vypadal totiž stejně jako oni...

Ze dvou jsou tři

Bylo skutečně neuvěřitelné, co všechno tuto trojici pojilo. Ač pocházeli ze židovských rodin, milovali italské jídlo. Kouřili stejnou značku cigaret, přitahovaly je starší ženy, měli identické zdravotní potíže včetně amblyopie (tupozrakost) a všichni tři strávili část svého mládí v psychiatrické léčebně. Jestliže byli jako duo superhvězdami, v trojici se z nich staly megacelebrity.

Svou slávu využili k tomu, že si v New Yorku otevřeli restauraci s názvem Triplets. Záhy však na vlastní kůži pocítili pravdivost rčení - nikdy nespojuj podnikání a rodinu. Uměli se pohádat, smíření ale bylo těžší. Nejhůře na tom byl Eddy. Ten se svou duševní poruchou, maniodepresí, bojoval i v dospělosti. Bylo s ním těžké pořízení. Svého cíle se ale trojčata nevzdala. Mladí muži chtěli za každou cenu zjistit, proč je po narození rozdělili.

Temná minulost identických trojčat

Chlapci zjistili, že se narodili svobodné matce v nemocnici na Long Islandu. Dokonce přišli na to, že měli mít ještě jednoho sourozence, ten ale porod nepřežil. Velkou oporou při hledání pravdy pro ně byl redaktor magazínu New Yorker, Lawrence Wright. Ten trojčatům osvětlil, proč je rozdělili. Stala se totiž součástí tajné vědecké studie. Eddy se rozuzlení bohužel nedočkal. Dva měsíce předtím si vzal život...

Za studií stáli Peter Neubauer a Viola Bernard. Zajímal je vývoj dítěte s identickou genetickou výbavou. Kdyby chlapci vyrůstali v jednom domově, rodiče by se k nim chovali stejně, což by výsledky studie znehodnotilo. David byl poslán do dělnické rodiny, Eddy vyrůstal ve střední třídě a Bobby si užíval luxusního života. Vědci je pak navštěvovali až do jejich puberty.

A co zjistili? To se vlastně neví. Data leží v zapečetěných krabicích na univerzitě v Yale a mohou se otevřít až v roce 2066. Budou v nich natolik užitečné informace, že ospravedlní ono násilné rozdělení sourozenců? Pokud vás jejich příběh zajímá, v roce 2018 vznikl i povedený dokument Tři blízcí neznámí.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Three Identical Strangers

Historybyday.com: The story of three indentical strangers is darker than meets the eye

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články