5 děsivých rituálů dospělosti, které existují dodnes: Pojídání kousků vlastního těla i bolestivé mučení

5 děsivých rituálů dospělosti, které existují dodnes: Pojídání kousků vlastního těla i bolestivé mučení
Zdroj: Wikimedia Commons/James Martins, CC BY 3.0

V západní společnosti se dospělost slaví prvním autem, absolvováním střední školy, či úplně první kocovinou. V jiných zemích se ale rituály dospělosti vyznačují bolestí a mrzačením. Které z nich jsou ty nejhorší?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 20. 05. 2021 14:00

Děsivě provedená obřízka, drsný boj o přežití, mučení agresivními mravenci, kteří způsobují nesnesitelnou bolest, rituál zapomnění plný silných drog a nesmyslné násilí hodné jen těch největších šílenců. Vítejte ve světě bizarních rituálů dospělosti, které existují dodnes.

Děsivá obřízka

Patnáctileté chlapce v australském kmeni Mardudjara čekají perné chvilky. V den svých narozenin je k zemi přišpendlí skupinka tanečníků na čele s náčelníkem. Ten pak do rukou chytí penis nešťastníka a bez umrtvení jej obřeže. A to není vše. Aby se z chlapce stal muž, musí kousek své vlastní kůže sníst. Jen tehdy jej přijmou mezi dospělé.

Přežij, nebo zemři

Ogiekové, kteří žijí v lesích Tanzanie a Keni, věří, že dítě může dospět jen tehdy, až se střetne s monstrem zvaným „cemaasiit”. Chlapci a dívky jsou tak natřeni bílou barvou a posypáni dřevěným uhlím. Následně musí v lese, kde se má stvůra vyskytovat, strávit bez jakékoli pomoci 24 týdnů. Když se vrátí zpět a umí zařvat stejně jako obávaná stvůra, mají vyhráno.

Bodnutí mravencem

Justin Schmidt vytvořil index bolesti bodnutí hmyzem a mravence rodu paraponera clavata umístil na nejvyšší příčku. A právě setkání s tímto hmyzem čeká mladé chlapce z kmene Satere-Mawe, jenž žije podél řeky Amazonky. Pro tento rituál jsou vyrobeny speciální rukavice z listů, které jsou naplněny agresivními mravenci. Dospívající muži je musí nosit dlouhé tři hodiny. Není tak třeba dodávat, že po několik následujících dnů ztratí v rukou veškerý cit.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Bumtv_1 (@bumtv_1)

Drogami k zapomnění

Kmen Algonquinů posílá mladé muže do divočiny, kde jim podává silně halucinogenní drogy. Ty v nich mají vymazat jakékoli vzpomínky na dosavadní život. Pokud se tak nestane, je dotyčný chlapec poslán znovu do džungle, kde musí celý rituál ještě jednou zopakovat.

Nesmyslná brutalita

Lidé kmene Okipa, které bychom našli v severní Dakotě, nejprve mladé muže zmlátili a poté je nabodli na dřevěné kůly. Chlapci zažívali neskutečná muka, kdo ale propukl v pláč, byl označen za nehodného. Celý rituál měl údajně připomínat stvoření světa.

Zdroje informací:

Historicmysteries.com: 5 rites of passage from around the world

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články