Nejbizarnější svatební rituály: Únos nevěsty, soutěž o nejhorší urážku i výprask ženicha

Nejbizarnější svatební rituály: Únos nevěsty, soutěž o nejhorší urážku i výprask ženicha
Zdroj: Unsplash

Svatba je v životě mnoha lidí tím nejromantičtějším, ale někdy také tím nejbizarnějším zážitkem. Po slibu věčné lásky se obyčejně krájí dort, oslavuje a tancuje. V některých koutech světa se však dodržují tradice, nad kterými zůstává rozum stát.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 16. 05. 2021 16:30

Únos, polibky od cizích lidí, bití, tloustnutí, ty nejhorší urážky a synchronizovaný pláč. I s takovými tradicemi se lze setkat napříč celou zeměkoulí. V tom případě platí na sto procent pořekadlo - jiný kraj, jiný mrav.

Únos nevěsty a odpadky

Ve Skotsku na to jdou pěkně zostra. Pár dní před svatbou unesou přátelé budoucích novomanželů nevěstu a začnou po ní házet různé odpadky. Shnilá vejce, zkažený tvaroh, dehet, rozžvýkaný tabák... Tento zvyk se ale také mnohdy vztahuje i na ženicha. Má je připravit na to nejhorší, co je může ve společném životě potkat.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Michelle J Stephen (@insta_glamb)

Polibky od cizích lidí

Ve Švédsku se také dodržuje jedna neobvyklá svatební tradice. Jakmile zůstane na chvíli nevěsta sama, může k ní kdokoli přijít a políbit ji na rty nebo tvář. Záleží na domluvě. Totéž platí i v ženichově případě.

Výprask na svatbě

V Jižní Koreji to ženich nemá vůbec jednoduché. Svatební hosté mu sundají boty a svážou nohy. Následně jej začnou přes holá chodila bít sušenou rybou. Pokud není zrovna po ruce, lze použít i lano, nebo hůl. A význam celého rituálu? Lidé prý díky tomu poznají sílu a inteligenci ženicha.

Soutěž o nejlepší píseň a urážku

V Indii mají rádi zpěv. Mezi rodinami se na svatbě pořádají pěvecké soutěže. V Jižní Africe zase preferují urážky. Vyhraje ten, kdo dokáže vymyslet tu nejodpornější a nejhorší nadávku, kterou počastuje čerstvé novomanžele. Prý je to ale sranda. Nikdo totiž nemá v úmyslu šťastnému páru ublížit.

Synchronizovaný svatební pláč

Pláč není na svatbách ničím výjimečným. Nevěsty jsou dojaté a zároveň smutné z toho, že opouštějí své rodiče. V Číně však příslušníci etnické skupiny Tchuaťiaů cvičí pláč již několik měsíců před svatbou. Záleží totiž na věrohodnosti projevu. Čím bude srdceryvnější, tím bude mít nevěsta šťastnější život.

V Mauritánii milují baculky

Zatímco v jiných zemích se snaží mít nevěsta na svatbě co možná nejlepší postavu, v Mauritánii preferují baculky. Kontroverzní rituál se jmenuje Leblouh a spočívá v tom, že se ženy snaží sníst obrovské množství jídla. Pro muže jsou totiž atraktivní až s pár kily navíc. Tento zvyk na několik let z mauritánských svateb zmizel, nyní se ale prý znovu dostává do kurzu.

Zdroje informací:

Historicmysteries.com: Bizarre Wedding Rituals Around the World

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články