Beáta (25): Tchyně mě zásobila nevyžádanými věcmi pro miminko. To nejhorší ale mělo teprve přijít

Beáta (25): Tchyně mě zásobila nevyžádanými věcmi pro miminko. To nejhorší ale mělo teprve přijít
Zdroj: Freepik

Beáta si na svoji tchyni nikdy nemohla stěžovat. Byly jako kamarádky, denně si volaly a chodily spolu na kafíčka. Změna přišla, když Beáta otěhotněla. Marie začala nesmyslně nakupovat věci pro miminko a nedala se zastavit.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 03. 05. 2021 15:00

Když jsme se s Daliborem (28) seznámili, byla jsem nadšená tím, jak skvělou má matku. Padly jsme si do oka. Byla jsem ráda, že nemusím řešit žádné rozbroje, kterými jsou vztahy s tchyní pověstné.

Měla jsem perfektní tchyni

Byly jsme jako kamarádky. Pořád jsme si volaly, řešily denní starosti. Nebyl problém spolu zajít na kávu či skleničku vína. S Marií (48) jsem se před kamarádkami chlubila. Zatímco ony si stěžovaly, jak jim tchyně zatápí, já byla v pohodě. Dokonce jsem ani neměla pochopení pro to, jak může mít někdo s tchyní špatným vztah.

Marie se nám nikdy do ničeho nemotala, respektovala naše soukromí. Když už k nám chtěla jet, předem se ohlásila. U nás doma se vždy chovala jako host. Nic nekontrolovala, neměla hloupé narážky. Prostě skvělá tchyně. Tušila jsem, že až se jednoho dne rozhodneme založit rodinu, bude nám Marie velkou pomocí a oporou.

Netrvalo dlouho a já skutečně otěhotněla. Všichni byli nadšení. Užívala jsem si každý okamžik a společně se mnou i Marie. V té době jsem si ale na tchyni začala všímat některých věcí, které mi byly trochu divné. Například bez mého vědomí nakupovala oblečení pro miminko. Kdyby šlo o jeden dva oblečky, neřekla bych ani slovo.

Začala zběsile nakupovat pro miminko

Jenže ona nakupovala jako smyslů zbavená. Kdykoliv jsme k ní přijeli na návštěvu, čekala nás tam taška s oblečením. Pořizovala ho jak nám domů, tak i k sobě. Takže všechno dvakrát. Trvala na tom, že na gynekologické prohlídky mě bude vozit výhradně ona. Vždycky se dokázala nacpat i do ordinace.

Musela mít kopie všech fotografií z ultrazvuku. Ty si pak doma vystavila. ,,Ona se jen těší, tak ji nech,“ zastával se jí Dalibor. Když už nebylo oblečení ani kam dávat, požádala jsem ji, aby ho přestala nakupovat. Tak přesedlala na hračky. Byla jsem v šoku, když mi ukazovala tři kolotoče nad postýlku a patnáct chrastítek.

Dokonce pořídila kolébku, kočárek v trojkombinaci a košík na novorozeně. Nevydržela jsem to a zeptala se: ,,Proč to kupuješ? Třeba si to chceme vybrat sami?“ Takový stěr jsem nečekala. ,,Já to ale nekupuji vám. Kupuji to k sobě domů, aby tady měl vnuk všechno, co bude potřebovat,“ pokrčila rameny. Pak mě vzala za ruku a zavedla do jednoho z pokojů.

Vnukovi už plánuje budoucnost

Zařídila tam synovi pokoj. Byl vymalovaný, všude fotky z ultrazvuku a hračky. Plus zmíněná kolébka a rodinné fotografie. Běhal mi z toho mráz po zádech. Marie už nebyla tak v pohodě. Přišla mi jako fanatička. Pak jsem porodila. Měli za mnou přijet nejdříve moji rodiče a pak ona. V den návštěvy vtrhla do dveří, vzala si syna do náruče a nikomu ho nechtěla půjčit.

A to platí doteď. Vynucuje si každý den návštěvy. Kdykoliv je u nás, syna si přebírá. Už mi ho nedá do ruky. Krmí ho, protože nekojím. Musí ho přebalovat a chovat. Chce ho mít jen pro sebe a mě od něj odhání. Neustále ho fotí a pusinkuje. Pomalu ho nenechá ani spát.

Zkrátka mám pocit, jako by si myslela, že jeho matka je ona. Dalibor už zakročil, aby se stáhla. Je ale jako slepá a hluchá. Plánuje mu školku, školu. Kam spolu pojedou na dlouho dovolenou. Upřímně, začíná mě to celé pěkně děsit. Doufám, že je to jen nějaký momentální vrtoch.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články