Štěpánka (35): Tchyně připravila dětem k Vánocům dárek, který budu nesnášet. Pořád mi musí dělat naschvály

Štěpánka (35): Tchyně připravila dětem k Vánocům dárek, který budu nesnášet. Pořád mi musí dělat naschvály
Zdroj: Freepik.com

Štěpánka od začátku vztahu s Jirkou neměla dobrý vztah s jeho matkou. Tchyně do ní neustále rýpala a dělala samé naschvály. Teď bez jejího vědomí koupila psa, kterého chce dát dětem pod stromeček. Jak to dopadne?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 20. 12. 2020 06:30

Když slyším vyprávět svoje kamarádky, jak mají skvělé tchyně, jsem naštvaná na tu svoji. Co jsem si vzala jejího syna, dělá mi jenom naschvály.

Rýpavá tchyně

Já ani vlastně nevím, proč mě Gábina (56) nemá ráda. Mám dobrou práci, živím se jako účetní. Můj plat je skutečně vysoký. Beru i zakázky stranou. Takže tím to nebude. Troufám si říct, že i po dvou dětech jsem stále kus pěkné ženské. O rodinu se starám také dobře. Vařit umím, doma není nepořádek.

Skutečně nevím, proč se rozhodla, že mě bude ničit. Chvíli mi trvalo, než jsem prokoukla ty její falešné úsměvy a věty typu, jak si Jirka dobře vybral. Vůbec to tak nemyslela, jen ve mně asi chtěla vyvolat pocit, že mě má ráda. Do doby, než jsme měli děti, dalo se její rýpaní ještě snášet.

Bůh nám dopřál a já na svět přivedla dvojčata. Daniela a Pavlíka. Tajně jsem doufala, že Gábina pookřeje a přestane do mě pořád rýpat kvůli hloupostem. Bohužel, opak byl pravdou. Věčně mě poučovala, jak přebalovat, kdy krmit. Šílela jsem z ní. Jirka jí měl také plné zuby, ale postavit se jí nedokázal.

Spřádala plány

Skoro jsem jí chtěla zakázat k nám chodit. Jenže jsem nedokázala upřít dětem babičku. Občas nám pomohla, protože kluky pohlídala. Když nastoupili kluci do školky, tak je někdy i vyzvedla. Já jí byla samozřejmě vděčná. Jakmile kluci slavili čtvrté narozeniny, uvědomila jsem si, že její věčné rýpaní je téměř pryč.

„Tak přece jen dostala rozum,“ řekla jsem jednou Jirkovi. „To si nemyslím, něco chystá a líbit se ti to nebude,“ řekl opatrně. „Co zase, proboha? Bude se k nám stěhovat?“ vtipkovala jsem. „Kluci si prý jednou na procházce hladili štěně a vyslovili přání, že by chtěli psa,“ řekl manžel suše.

„To ať si zkusí! Já psy nesnáším, to ty přece víš, tak jí to rozmluv,“ vyzvala jsem Jirku. Ten už jenom mlčel, jako kdyby věděl víc, než řekl nahlas. Vánoce jsou tady za pár dní a já se synů ptala, co by si přáli. Vylezlo z nich, že by chtěli vážně psa a že babička Gábinka slíbila, že pokud to napíšou do dopisu pro Ježíška, určitě ho dostanou.

Překročila hranice

Zatrnulo mi, protože to začínalo smrdět. Rozhodla jsem se, že jí zavolám a rozumně jí vysvětlím, že my domů psa nechceme. Její reakce odpovídala přesně tomu, jaká je. „To já neovlivním. Uvidíme, co přinese Ježíšek,“ řekla a zavěsila. Mě nezbývalo nic jiného než doufat, že není tak podlá.

Štvalo mě to, protože já všeobecně domácí zvířata nevyhledávám. Pro mě je to další starost a povinnost. Kluci se psem nepojedou k veterináři nebo ho nepůjdou v noci venčit. Jirka tvrdil, že už má štěně doma. Tak jsem se k ní rozjela. Už když jsem zvonila, tak jsem zaslechla psí štěkot. Otevřela a řekla: „Tak tebe bych tady nečekala, co potřebuješ?

Něco jsem po ní chtěla, takže jsem se snažila být milá. Pozvala mě dál. Hned ke mně přiběhlo malé chundelaté štěně. První, co udělalo, bylo, že mi počůralo boty. „Ty máš nového psa?“ zeptala jsem se. „Já? Ne. Ten je přece váš, seznamte se.“ Nenechala si to rozmluvit. Vůbec ji to nezajímá. Jirka jí řekl, že mě prý zpracuje. Na Štědrý den dostanou kluci psa, kterého budu muset trpět. Opět tchyně vyhrála.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články