Slavná siamská dvojčata: Daisy si barvila vlasy na blond, aby se odlišila od Violet

Siamská dvojčata Daisy a Violet Hilton: Vzaly si gaye, skončily v zapomnění jako prodavačky v potravinách
Zdroj: Wikimedia Commons/Progress Studio New York, CC BY 4.0
Daisy a Violet Hilton se narodily 5. února 1908 v anglickém Sussexu.Srostlé byly boky a hýžděmi.Již od samotného začátku se jim dařilo vystupovat s velkými hvězdami, kupříkladu s Charliem Chaplinem.Daisy a Violet Hilton byly žádané po celém světě.+ 4 fotky+ 5 fotek

Příběh siamských dvojčat Daisy a Violet Hilton je smutným příkladem toho, jak se k tělesně postiženým chovají lidé, kteří chtějí z jejich “jinakosti” vytěžit co nejvíc peněz. Dívky čelily bití a ponižování. I když se jim povedlo získat svobodu, nakonec zemřely v zapomnění.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 10. 07. 2022 11:00

Daisy a Violet Hilton procestovaly ve dvacátých a třicátých letech 20. století Evropu i Spojené státy. Kromě živých vystoupení je mohli lidé spatřit taktéž v kultovním filmu Zrůdy (1932) a v životopisném dokumentu Chained For Life (1952).

Siamská dvojčata Hiltonova

Dívky se narodily spojené boky a hýžděmi. Sdílely jeden krevní oběh, vnitřní orgány však měly oddělené. Již od samotného začátku se jim podařilo vystupovat s velkými hvězdami, například s Charliem Chaplinem. Nejdříve se však uvažovalo o tom, že by se nechaly rozpůlit, což lékaři striktně odmítali. Jedno z dvojčat by pak určitě zemřelo.

Poprvé vystoupily v Británii ve věku tří let, poté se vydaly na turné po Německu, Austrálii a USA. V tomto okamžiku je dobré říci, že původní příjmení dvojčat bylo Skinner. Jenže Mary Hilton, zaměstnavatelka jejich matky, se je rozhodla odkoupit. Dobře věděla, že na nich slušně vydělá. Když Mary zemřela, dívky šly k její dceři Edith Myers. Ta je kvůli neposlušnosti zavírala do tmavého pokoje a bila, dokud jí na vše nekývly.

Jak Harry Houdini zachránil siamská dvojčata

Žádost o takzvanou právní emancipaci doporučil siamským dvojčatům sám Harry Houdini. Uspěly. Získaly vytouženou svobodu a tučné odškodné. Daisy si navíc obarvila vlasy na blond a začala nosit jiné oblečení, aby se od Violet odlišila. Ale ani Violet nezůstala pozadu. Jelikož se jí začala zapalovat lýtka, chtěla se vdát za hudebníka Maurice Lamberta. Žádost o povolení sňatku podala v jednadvaceti amerických státech. Vždy se ale dočkala zamítavého stanoviska.

Po filmu Zrůdy začala popularita dvojčat prudce klesat. V roce 1936 se Violet provdala za homosexuálního herce Jamese Moora, ale prý to měl být jen reklamní trik. Manželství jim papírově vydrželo deset let, pak bylo zrušeno. V době jejich svatby se však vyskytl jeden problém. Daisy byla těhotná. I ona se provdala za gaye, Harolda Estepa. Jejich svazek vydržel deset dní.

Daisy a Violet Hilton zemřely v zapomnění

Naposledy se dvojčata objevila na veřejnosti v roce 1961 v Charlotte v Severní Karolíně. Jejich manažer je tam nechal bez jakýchkoli prostředků a zmizel. Daisy a Violet Hilton musely začít pracovat v potravinách. Když se 4. ledna 1969 neobjevily v práci, zavolal jejich zaměstnavatel policii. Ta je našla doma a mrtvé. Staly se obětmi hongkongské chřipky. Jako první zemřela Daisy, Violet asi o čtyři dny později.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Daisy and Violet Hilton

Medium.com: The Tragic Life Story of the Conjoined Hilton Sisters

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články