Šílená oběť Slender Manovi: Dvanáctileté dívky podlehly internetovému mýtu a pobodaly kamarádku

Šílená oběť Slender Manovi: Dvanáctileté dívky podlehly internetovému mýtu a pobodaly kamarádku
Zdroj: Flickr.com, Terry Robinson, CC BY-SA 2.0

Dětská fantazie nezná mezí, což někdy může skončit hodně špatně. Přestože Slender Man vznikl v roce 2009 na internetovém fóru, Anissa a Morgan věřily, že je tato vyzáblá a nepřirozeně vysoká osoba bez obličeje skutečná. To je přivedlo na myšlenku zabít svou spolužačku, aby se Slender Manovi zalíbily.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 04. 03. 2021 14:00

Pojmem Slender Man stabbing je označován pokus o vraždu spolužačky, který se odehrál 31. května 2014 v americkém městě Waukesha ve Wisconsinu. Anissa Weier a Morgan Geyser se pokusily usmrtit svou kamarádku Payton Leutner a zasadily jí celkem 19 bodných ran.

Záhadný Slender Man

Za zrodem nepřirozeně vysoké postavy s bílou hlavou, která postrádá jakékoli obličejové rysy, stojí Eric Knudsen, který o ní poprvé psal v roce 2009 na internetovém fóru Something Awful. Vytáhlý humanoid se má schovávat v lese a pronásledovat malé děti. A podle legendy může některým jedincům způsobit amnézii či paranoiu. Tomuto jevu se pak říká Slenderova nemoc.

Chytlavá fikce? Pro něho realita. V existenci monstra uvěřily tři nejlepší kamarádky – Anissa Weier, Morgan Geyser a Payton Leutner. Když tyto dvanáctileté dívky objevily příběh o Slender Manovi, z nějakého důvodu si Anissa a Morgan usmyslely, že chce ublížit jejich rodinám. A napadl je jediný způsob, jak tomu zabránit – obě se měly stát jeho „zmocněnkyněmi”, což obnášelo spáchání vraždy. Jako oběť si vybraly svou kamarádku Payton.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený It's Crime Time Podcast (@itscrimetimepod)

Plánování vraždy

Anissa a Morgan chtěly Payton zabít již 30. května. Nejprve uvažovaly o tom, že jí zalepí ústa páskou a bodnou do krku. Následně je napadlo, že by mohly vše provést na veřejných toaletách v parku. V odtoku by totiž mohla odplout pryč její krev. Nakonec to provedly o den později v lesíku, kde si všechny tři hrály na schovávanou.

V jednu chvíli srazily Payton na zem a začaly ji kuchyňským nožem bodat do celého těla. Celkem kamarádce zasadily devatenáct bodných ran. Dívka však jako zázrakem bestiální útok přežila. Anissa a Morgan naštěstí netrefily žádný důležitý orgán, i když několikrát šlo doslova o milimetry. Oběť se po jejich odchodu dokázala doplazit až k silnici, kde na ni narazil cyklista Greg Steinberg.

Duševně nemocné dívky

Payton se ze svých zranění zotavila poměrně brzy. Již za sedm dní ji propustili do domácího ošetřování. Zmocněnkyně Slender Mana zadržela policie v obchodě s nábytkem. Vražednou zbraň měly pořád schovanou v batohu. Morgan neprojevila ani špetku lítosti, Anissa ano, ale snažila se ospravedlnit tím, že pouze chránila svou rodinu.

V následném procesu byly obě shledány nevinnými kvůli duševní poruše. Morgan Geyser byla odsouzena ke čtyřicetiletému pobytu v psychiatrické léčebně. Ven se znovu podívá v 53 letech, anebo dříve, avšak její duševní stav bude muset vykazovat značné zlepšení. Ani poté ale nezůstane sama, bude pod neustálým dozorem a v případě jakéhokoli zhoršení se ihned vrátí na uzavřené oddělení. Anisse Weier byl uložen pětadvacetiletý pobyt na psychiatrii, s tím, že po propuštění bude hlídána až do dovršení věku 37 let.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Slender Man stabbing

Abcnews.go.com: Slender Man stabbing

Jsonline.com: Slender Man stabbing: Timeline of Geyser, Weier cases in Wisconsin

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články