Otřesný případ týrání dětí: Rodiče Lauren Kavanaugh roky zavírali ve skříni a v 8 letech vážila jen 11,6 kg

Otřesný případ týrání dětí: Rodiče Lauren Kavanaugh roky zavírali ve skříni a v 8 letech vážila jen 11,6 kg
Zdroj: Pixabay

Když na počátku června roku 2001 dorazili policisté do domu Kennetha a Barbary Atkinsonových v texaském Hutchinsu, netušili, že se jim naskytne pohled na jeden z nejhorších případů týrání. Osmiletá Lauren totiž strávila neuvěřitelných šest let zavřená ve skříni.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 31. 08. 2022 11:00

Osmiletá Lauren byla velká jako průměrné dvouleté dítě. Byla silně podvyživená,  spodní část těla měla zarudlou a loupala se jí kůže, a to od neustálého sezení ve vlastní moči a výkalech. Kromě toho musela čelit fyzickému týrání a sexuálnímu zneužívání.

Návrat Lauren k biologické matce

Lauren Kavanaugh se narodila 12. dubna 1993, její matka Barbara se však rozhodla dát ji k adopci. Na porodním sále byla přítomna i Sabrina Kavanaugh, která chtěla se svým manželem malé Lauren poskytnou náhradní a milující domov. Byl to pro ně nejšťastnější den života. S Barbarou se setkávali několik měsíců před porodem a nic nenasvědčovalo tomu, že by si to s adopcí chtěla rozmyslet.

Po osmi měsících od narození Lauren se však Barbara najednou rozhodla, že chce své dítě zpět. Manželům Kavanaughovým nezbylo nic jiného, než ji poslechnout. Jejich právník totiž jaksi zapomněl vyplnit dokumenty ohledně ukončení rodičovských práv biologické matky. Naštěstí ale mohli Lauren náhradní rodiče dále vídat. Díky tomu přišli na to, že něco není v pořádku. Všimli si, že je pod plenkou zarudlá, což indikovalo sexuální zneužívání. Když na to upozornili soudce, jen nad tím mávl rukou a svěřil Lauren do plné péče biologické matce. Tímto rozhodnutím jí udělal ze života peklo.

Dívka ze skříně

V jakých otřesných a nelidských podmínkách musela malá Lauren žít, dokládá svědectví zasahujících policistů. Když vstoupili do skříně, kde byla vězněná, boty jim nasákly močí, jako by šlápli do hluboké kaluže. Její krkavčí rodiče ji krmili pouze sušenkami a studenými polévkami. Když jí bylo dovoleno opustit své vězení, čekalo na ni sexuální zneužívání v té nejbrutálnější formě. Její sestra Blake vzpomínala, že křičela z ložnice, jako by ji rodiče surově bili.

Když ji neznásilňovali rodiče, pronajímali ji pedofilům. Během prvního Halloweenu, když již byla ze svého pekla zachráněna, vykřikla, když viděla muže oblečeného za klauna: "Vezmeš mě do Candymanova domu?" Jeden ze zvrhlíků, který ji pravidelně zneužíval, nosil masku klauna a říkal si Candyman. Ve velmi vzácných případech se Lauren dočkala koupele. Jenomže její matka jí držela hlavu pod tekoucím kohoutkem, dokud nemohla nebohá holčička dýchat. Celou dobu se jí smála. Jindy jí nabídla jídlo, dovolila jí však jenom žvýkat, polknout ho nesměla. Ženu udal až její partner Kenneth, pravděpodobně proto, že mu byla nevěrná.

Záchrana Lauren Kavanaugh

O krutém osudu Lauren řekl Kenneth jejich sousedce Jeanie Rivers. I samotní policisté byli na rozpacích. Hledali osmiletou holčičku, přitom ve skříni sedělo sotva dvouleté dítě s popáleninami od cigaret, bodnými ranami a parazity ve vlasech. Ona sama strážníkům tvrdila, že má dva roky. Více oslav narozenin neměla.

V nemocnici lékaři zjistili, že vážila pouhých 11,6 kilo. Jícen měla ucpaný plastem, vlákny koberce a výkaly. Pochva a řitní otvor byl, za roky tvrdého nelítostného zneužívání, prakticky jedním velkým otvorem. Spravilo to až několik operací. Díky obětavé práci a péči Kavanaughových, kam se Lauren poté vrátila, se dokázala postavit na vlastní nohy. Tedy jen do určité míry. Sama ví, že nechce být jako její rodiče. V roce 2018 však byla zatčena za sexuální napadení čtrnáctileté dívky. Od té doby je pro nezpůsobilost umístěna v psychiatrické léčebně.

Lauren při svém zatčení v roce 2018:

Zdroj informací:

Allthatsinteresting.com: The Horrific Abuse Of Lauren Kavanaugh, The Texas Girl Who Grew Up In A Closet

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články