Tajemný pokoj 1046: Policie dodnes neví, kdo brutálně mučil podivného hosta

Tajemný pokoj 1046: Policie dodnes neví, kdo brutálně mučil podivného hosta
Zdroj: Wikimedia Commons/Paul Sableman (pasa47), CC BY 2.0/Public domain/koláž Lifee

Každý hotel má svá tajemství. President, jenž se nachází v americkém Kansas City, má však jedno opravdu děsivé. Na počátku roku 1935 se v něm odehrála hotová jatka. V jejich středu byl neznámý muž, který se zapsal pod jménem Roland T. Owen. Později byl však identifikován jako Artemus Ogletree. Co se s ním stalo?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 09. 02. 2021 17:00

Roland T. Owen nemá žádná zavazadla, jen pár osobních věcí. Ubytuje se v desátém patře, v pokoji číslo 1046. S jeho příchodem se však začnou dít velmi podivné věci. Vše nakonec skončí brutálním napadením Rolanda a jeho smrtí. Policie si nad touto záhadou láme hlavu dodnes.

Podivný host

Owen začne děsit personál hotelu prakticky ihned poté, co se ubytuje. Pokojská Mary Soptic chce jako každý den uklidit pokoje, u čísla 1046 ovšem narazí na zamčené dveře. Owen ji po chvilce pustí dovnitř, jenže v místnosti panuje naprostá tma, jen na nočním stolku svítí malá lampička. Když chce pokojská odejít, požádá ji záhadný host, ať nezamyká, že čeká návštěvu.

Když se Mary po pár hodinách vrací s novými ručníky, najde Owena na posteli. Je oblečený a zřejmě spí. Na stolku vedle lůžka zanechal vzkaz: „Budu zpět za patnáct minut, Done. Počkej na mě.” Další den je ale Owen ještě divnější. Dveře jsou zamčené, Mary si je otevírá univerzálním klíčem. A kohopak nevidí sedět v temné koutě? Owena! V tu ránu zazvoní telefon. Muž ho zvedne a snaží se volajícímu vysvětlit, že již snídal, takže opravdu nemá hlad.

Ručníky máme!

Téhož dne odpoledne se pokojská vrací zpět k pokoji 1046. Owen tentokrát není sám, za dveřmi se ozývá ještě jeden mužský hlas. Mary chvíli poslouchá a pak zaklepe se slovy, že přinesla čisté ručníky. Owen mlčí, zato jeho návštěva oznámí, že nic nechtějí, mají jich prý dost. Mary ví, že to není pravda, ráno je všechny posbírala.

Následující den vidí hotelová operátorka, že telefon v pokoji 1046 je vyvěšen. Do pokoje je vyslán poslíček, aby zjednal nápravu, jenže když několikrát zaklepe, nikdo se neozývá. A tak se rozhodne vstoupit dovnitř. Všude je samá krev . Owen sice žije, má však několik vážných zranění, která vznikla pravděpodobně kvůli nelidskému mučení. Vedle modřin má rozbitou lebku a probodnuté plíce. Kolem krku, zápěstí a kotníků má uvázaný provaz. Co se mu stalo?

Případ odložen

Upadl jsem na vanu,“ zní poslední věta, kterou Roland Owen stihne pronést, než omdlí. Krátce po převozu do nemocnice umírá. Policie najde v pokoji 1046 jen pár malých otisků prstů, o nichž se domnívá, že patří nějaké ženě. Pak sponku, nedokouřenou cigaretu a láhev kyseliny sírové. Nikam je to však neposune. A dlouho se nic neděje ani po zveřejnění Rolandovy fotografie. O rok později se jim ozve jistá Ruby Ogletree, která pozná svého syna podle jizvy na tváři. V sedmnácti odešel z domova a poté ji napsal jen dva listy, víc informací o něm neměla po dlouhá léta.

V roce 1937 byl za vraždu jistého muže zatčen Joseph Martin, mezi jehož přezdívky patřil i pseudonym Donald Kelso. Zda to byl onen „Don“, se nikdy nezjistilo, chyběly přímé důkazy. Policisté kauzu vyšetřovali až do padesátých let, pak případ odložili na vedlejší kolej. Dodnes ale není uzavřen.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Murder of Artemus Ogletree

Allthatsinteresting.com: The Unsolved Mystery Of Roland T. Owen’s Gruesome Murder In Room 1046

Darkhistories.com: Room 1046

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články