Syn Ernesta Hemingwaye zemřel jako žena: Gregory otce nazval džinem nasáklou příšerou

Syn Ernesta Hemingwaye zemřel jako žena: Gregory otce nazval džinem nasáklou příšerou
Zdroj: Wikimedia Commons, Public Domain

Gregory Hemingway, syn slavného spisovatele Ernesta Hemingwaye, bojoval celý život s vlastní identitou. Cítil se být více ženou než mužem. Mezi ním a otcem to samozřejmě vyvolávalo třenice. Jak vypadalo jejich soužití?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 17. 06. 2021 14:00

Měli toho společného více než si sami mysleli - bipolární poruchu i závislost na alkoholu. Avšak zatímco Ernest vyvolával dojem mužnosti nejen svým psaním, Gregory se převlékal za ženu a snažil se najít pochopení u své matky.

Dívka v chlapeckém těle

Gregory Hancock Hemingway se sice narodil jako chlapec, v deseti letech však začal pociťovat, že je s ním něco jinak. A to jeho otce přivádělo k šílenství. Když jej nachytal oblečeného v šatech a silonkách své druhé manželky, pořádně vypěnil. A to nebylo vše. V devatenácti letech byl Gregory zatčen v jednom kině v Los Angeles za to, že se snažil použít dámskou toaletu.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Saul Neto (@saulneto.littera)

Z vězení ho tehdy vytáhla jeho matka Pauline, která to samozřejmě nezapomenula nahlásit bývalému manželovi Ernestovi. A opět v něm bouchly saze. Tehdy měl údajně celou hodinu obviňovat Pauline z toho, že syna špatně vychovala. Jenomže netušil, že jeho exmanželka měla na nadledvinkách nádor. Stres a prudký nárůst adrenalinu ji ještě téhož večera připravil o život. Literát pak vinu za její smrt okamžitě hodil na Gregoryho. Ten kvůli těžkým depresím a pocitu viny uprchl do Afriky, kde si své mindráky léčil alkoholem a střílením slonů. Není vám to povědomé?

Nenávist mezi otcem a synem Hemingwayovými

Ač se ti dva už nikdy neviděli, do Ernestovy smrti v roce 1961 si vyměnili řadu dopisů plných obviňování a vzájemné nevraživosti. Gregory otce nazval „džinem nasáklou příšerou”, ten ho zase nařkl z krádeže páru silonek jeho manželky.

Když se v roce 1959 podařilo Gregorymu nastoupit na lékařskou školu v Miami, okamžitě přezkoumal smrt své matky. Přišel na to, že ji s největší pravděpodobností zabil již zmiňovaný stres. „Já jsem ji nezabil, ty parchante,” napsal otci v dalším dopise, „byl jsi to ty.” Přesto ho ale pak Ernestova smrt zasáhla. I v tomto případě si to dával za vinu.

Z Gregoryho Hemingwaye se stala Glorie

Posledních deset let života Gregoryho, který se poté nechal oslovovat jako Glorie, bylo velmi neutěšených. Čtyřikrát se rozvedl a kvůli závislosti na alkoholu přišel o lékařskou licenci. V roce 1995 podstoupil operaci na změnu pohlaví. „Utratil jsem tisíce dolarů, abych neskončil jako transvestita,” řekl předtím pro Washington Post.

V roce 2001 byl zatčen miamskou policií za obnažování se na veřejnosti. Strážníci jej následně poslali do Zadržovacího střediska pro ženy, ze kterého se už nikdy nedostal. Po pěti dnech jej našli mrtvého v cele. Když 1. října 2001 podlehl kardiovaskulárnímu onemocnění, bylo mu 69 let.

Zdroje informací:

Allthatsinteresting.com: Gregory Hemingway’s Tragic Life As The Transgender Child of Ernest Hemingway

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články