Upír z Atlasu: Mají nejzáhadnější vraždu historie Švédska na svědomí nadpřirozené síly?

Upír z Atlasu: Mají nejzáhadnější vraždu historie Švédska na svědomí nadpřirozené síly?
Zdroj: Pixabay

V roce 1932 došlo ve stockholmské čtvrti Atlas k velmi bizarní vraždě. Prostitutka Lilly byla nalezena mrtvá a v jejím těle nezůstala ani kapka krve. Pachatele se nikdy nepodařilo vypátrat...

Kamil Šivák
Kamil Šivák 18. 03. 2021 16:00

Vražda se od té doby označuje jako čin upíra z Atlasu či upíří vražda. Dodnes se nepodařilo zjistit, kdo měl tento hrůzný čin na svědomí. Šlo o člověka, nebo nadpřirozenou bytost?

Tajemný hovor

Několik hodin před vraždou navštívila Lilly její kamarádka Mimmi (Minnie Jansson). Během toho zazvonil telefon, na jehož druhém konci se ozval podivný mužský hlas. Dotyčný chtěl vědět, zda je Lilly doma a jestli je ochotná domluvit si schůzku. Mimmi se s přítelkyní rozloučila a vrátila se do svého bytu v přízemí. Lilly pak u ní po sedmé hodině večer zazvonila a prosila o nový kondom, o něco později si vyžádala ještě jeden. To bylo naposledy, co ji Mimmi viděla živou. Byť ne moc oblečenou, neboť pod kabátem byla nahá.

Po dvou hodinách to Mimmi nedalo a zazvonila u kamarádčiných dveří. Chtěla jí navrhnout večerní procházku k ostrovu Djurgarden. Nikdo však nepřišel otevřít. Jelikož si myslela, že její kamarádka má u sebe dalšího klienta, vyčkala ještě několik dní. Až 4. května se rozhodla vše nahlásit na policii.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Hyaena Gallery (@hyaenagallery)

Hrůzný nález

Přivolaná policie našla Lilly ležet nahou na posteli. Mrtvá byla zřejmě již dva nebo tři dny. V bytě nebyla žádná známka zápasu, vše bylo dokonale uklizené. Dokonce i postel, na které ležela mrtvola, byla ustlaná. Vrah usmrtil ženu třemi údery tupým předmětem do hlavy. Nejpodivnější však byl fakt, že tělo prostitutky v sobě nemělo ani kapku krve.

Pokud by šlo o upíra, jak to, že žena neměla na krku žádnou ranku ani otisk zubů? Na těle se našly pouze sliny a v análním otvoru byl použitý kondom. Znamenalo to, že vrah Lilly zabil během análního sexu? V bytě se také našla naběračka se skvrnami od krve. Nabral s ní upír z Atlasu ženinu krev do nějakých nádob, které si pak odnesl pryč?

Pachatel neznámý

Nejzáhadnější případ historie Švédska zůstává dodnes nevyřešený. V bytě Lilly byla sice nalezena spousta otisků prstů, žádný z nich však policisty nedovedl k vrahovi. V roce 1957 byl navíc celý zločin promlčen.

V roce 2012 se této kauze věnoval televizní pořad Veckans brott, v němž kriminolog Leif G. W. Persson řekl, že s pomocí moderních technologií by se vraha dalo jistě vypátrat. Skvrny na naběračce prý nebyly od krve, takže se rovněž nejednalo o případ vampyrismu či kanibalismu. Proč ale mrtvola Lilly neměla v sobě ani kapku krve, již nevysvětlil...

Zdroje:

Wikipedia.org: Atlas Vampire

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články