Utekli hrobníkovi z lopaty? TOP 9 historických postav, které prý přežily vlastní smrt

Přežili svou smrt? Jak to ve skutečnosti bylo s Ludvíkem XVII., Anastázií Nikolajevnou nebo Elvisem Presleym
Zdroj: Wikimedia Commons/Boissonnas et Eggler, St. Petersburg, Nevsky 24. – Bain News Service, publisher., Public domain
Ludvík XVII. měl zemřít ve věznici na tuberkulózu. Bylo mu pouhých deset let.Legenda ale praví, že Ludvíka XVII. vysvobodili sympatizanti. Analýza DNA z roku 2004 však tvrdí pravý opak.Ke konci své vlády se Alexandr I. rozhodl, že se stáhne do ústraní. V roce 1825 zamířil do svého přímořského domu.Tam se nachladil a z toho prý vznikl tyfus. A to byl jeho konec. Rychlý pohřeb a zavřená rakev však mnoha lidem nedala spát. Nechtěl se Alexandr I. spíše jen "vypařit"?+ 9 fotek+ 10 fotek

Zvěsti o tom, že Elvis Presley stále žije, se objevují pravidelně. Slavný zpěvák však nebyl jediný, o kom kolují takové příběhy. Pojďme se podívat na další známé historické postavy, o nichž se povídá, že přežily vlastní smrt.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 18. 06. 2022 11:00

Proč vlastně lidé fingují vlastní smrt? Někdy může jít o nedostatek financí, který se snaží vyřešit vyplacením životní pojistky. Kriminálníci se usilují hlavně zmizet takzvaně z radaru, aby je nenašly úřady. Pokud jde o celebrity, nebo šlechtu, těm jde vždy nejvíc na nervy závist a popularita. Ztráta soukromí může s člověkem pořádně zamávat.

Pravda o smrti Anastázie Nikolajevny

Byla nejmladší dcerou cara Mikuláše II. V červenci 1918 ji měli, společně s ostatními rodinnými příslušníky, popravit bolševici. Jenomže krátce nato se začaly šířit fámy, že přežila. Její nejznámější “reinkarnací” byla Němka Anna Anderson.

Když zemřela, provedli vědci testy DNA, které potvrdily, že se Anna za Anastázii pouze vydávala. V roce 2007 pak tým ruských odborníků s konečnou platností potvrdil, že dcera Mikuláše II. byla skutečně popravena. Podařilo se jim totiž identifikovat její ostatky.

Záhada Billyho the Kida

William Bonney, známý jako Billy the Kid, patří mezi nejznámější americké psance. V červenci roku 1881 ho měl zastřelit šerif Nového Mexika Pat Garrett. V průběhu let se však vynořily zvěsti, že muž zákona ve skutečnosti zastřelil jinou osobu a zakryl to. O několik let později začali dokonce dva muži tvrdit, že jsou oním slavným gangsterem.

Prvním údajným Billym měl být John Miller z Arizony, druhým Ollie “Brushy Bill” Roberts z Texasu. V roce 2004 se dala dohromady skupinka lidí, kteří požadovali exhumaci matky Billyho the Kida, aby mohli porovnat její DNA s ostatky osoby, kterou zastřelil šerif Garrett. Povolení však bylo zamítnuto a Billyho smrt tak i nadále zůstává záhadou.

Na další “záhadná” úmrtí se můžete podívat do galerie...

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Anastázie Nikolajevna, Billy the Kid

Historythings.com: Historical Figures that May Have Survived Their death

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články